Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Градски духов оркестър Ракитово и ансамбъл Драгиново

12 юли 2016, Вторник | 14:21 | прессъобщение

Градски духов оркестър Ракитово и ансамбъл Драгиново

Празничната програма на Велинградските празници на културата на 11-ти юли започна с представянето на Градски духов оркестър-  Ракитово. Оркестърът представи на публиката богатия си репертоар от произведения, като маршове, народна музика и жанрови песни. Георги Жребцов- солист на оркестъра подари на публиката песните „С малко магия – много любов” и „България единствена си ти”. Никола Янев- Чоли- диригент на оркестъра смая публиката със своите невероятни изпълнения.

На площад „Николай Гяуров” беше представена  непреходната красота на народните песни и танци на ансамбъл „Драгиново” с ръководител Грета Кадьова и хореограф Пламен Цанков. Облечени с автентичните носии, в които са заплетени шевиците, греещи като слънце, момичетата от ансамбъла поведоха хорото, в което се включиха всички граждани и гости на Велинград.

Празниците на културата продължават до 17 юли под мотото „Всички заедно да помогнем на безпомощните деца”.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени