Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Духът на Вела в стихове и песни

21 март 2012, Сряда | 12:47 | култура

Пенсионери отбелязаха 90 години от рождението на Вела

С богата програма от песни, стихове и спомени пенсионери от Културния клуб на пенсионера в Каменица с председател Мария Къдреева почетоха 90 години от рождението на Вела Пеева.

На трогателното тържество бяха поканени Георги Янчев-зам.кмет, Мария Матева-председател на читалищното настоятелство на НЧ „Васил Левски 1904”, Тодор Шулев - семеен приятел на сем. Пееви, Георги Пашов - председател на дружество „Родопи”, Петър Табаков- председател на ветераните от войната, Незабравка Янакиева и Лиляна Узунова от Културния клуб на пенсионера в Чепино, Ангел Горанов, както и близки на Вела.

Духът на Вела възкръсна в песните, изпяти от сърце от певчевския състав от каменския клуб, във вълнуващите слова на Мария Кадреева, в невероятната стихова композиция, изпълнена от Катя Пеева, Вили Митева, Иванка Шулева, Мария Милова, в легендата за Вела, поднесена от Васка Узунова…в спомените на Георги Пашов, който с малко, но силни думи, напомни че

„Вела е толкова обикновена в отношенията си като човек и недостижима като личност”.

„Вярвам, че всички вие като каменчани, ще предавате на поколенията всичко, което знаете за Вела.”

Коментари

Браво на бабите и дядовците. Добре са се организирали. Макар и толкова унизени материално от държавата, останаха единствените идеалисти в нея. Вярно са с малко промити мозъци от комунизма, но си мисля, че тяхното поколение като си иде, ще останем съвсем бездуховни и без ценностна система.

#1 в Сряда, 21 март 2012 22:20

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени