Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

ДЮВИШ „Звънче” на концертно турне в Дубай и Абу Даби

03 декември 2015, Четвъртък | 18:18 | култура

ДЮВИШ „Звънче” на концертно турне в Дубай и Абу Даби

ДЮВИШ

В периода от 21- 28.11.2015г. децата от ДЮВИШ „Звънче” бяха поканени на турне в Дубай и Абу Даби от сем. Мирчеви, жители на гр. Велинград, но по настоящем живеят в Обединените Арабски Емирства.

 На 21.11.2015г.,  г-н Мирчев -  директор на AmadeusMusicInstituteв Абу Даби, посрещна групата и запозна децата с предстоящата програма.

От този ден започна едно вълнуващо и изпълнено с много емоции пребиваване в Дубай. Редуваха се репетиции и снимки до най-луксозния 7-звезден хотелБурж ал Араб, изкачване на 452 м височина за една минута с асансьор в най-високия небостъргач – Бурж Халифа. Разходка по Палмовите острови, посещение на историческия музей в Дубай, в който са представени бита и традициите, преди откриването на петрола и създаването на държавата, разглеждане на най-големия мол – Дубай мол, както и на зоологическа градина и аквариум. Вечерта пред същия мол, децата се насладиха на прекрасната гледка на пеещите и танцуващи фонтани.

Първото им  участие бе в „RainforestCafé”, където  с няколко песни поздравиха малката рожденничка . Гостите на ресторанта останаха възхитени от изпълненията на възпитаниците ни .Вторият концерт  бе в прекрасния  „GlobalVillage” по случай 20 годишнината от създаването на увеселителния парк,  на сцената, рекламираща предстоящото откриване на EXPO2020, след което последва разглеждане и забавления.

На 27.11.2015г. в Абу Даби от 17 часа започна най-вълнуващият концерт с участието на децата от AmadeusMusicInstitute и нашите „Звънчета”. Той бе част от празничната програма по случай 44 години от създаването на Обединените Арабски Емирства. Изпълненията на Калина Десподска, Венелин Каленов, Николета Сачкова, Иванка Алексиева и талантливите деца, обучавани от сем. Мирчеви и преподаватели в музикалния институт   изправиха на крака с бурни аплодисменти присъстващите над 200 гости на концерта, представители на различни държави: Япония, Китай, Индия, Австралия, Англия, Румъния и други. Сред тях  имаше и българи, които бяха дошли специално за концерта и не скриха сълзите в очите си след вълнуващото изпълнение на песента „Българийо, обичам те” и развяване на българското знаме. Последваха много снимки и така се постави началото на едно чудесно приятелство между деца от различни народности.

Незабравимо преживяване бе раздаването на грамоти и подаръци от AmadeusMusicInstitute. Аз също изненадах своя бивш възпитаник г-н Мирчев- директор на института, като благодарих за поканата и сърдечното посрещане и подарих   плакет с инициалите на школата, от името на всички наши възпитаници.  От сърце пожелах много здраве и нови бъдещи успехи на децата от AmadeusMusicInstitute, това приятелство да продължи дълги години и да стане традиция. Концертът завърши с традиционно българско хоро.

На 28.11.2015г. групата отлетя от Дубай, запазвайки топли чувства, заредена с много положителни емоции и мили спомени. За пореден път децата от ДЮВИШ „Звънче” се убедиха, че за музиката няма прегради – тя прави хората наистина щастливи и задружни !!!

Ние  ръководителите на ДЮВИШ „Звънче” и техните родители  сърдечно благодарим на сем. Мирчеви за спонсорството, спомогнало за осъществяването на това прекрасно пътуване !!!

                                                  Г-жа Казалиева

Коментари

Браво, звънчета!!! Винаги много ме радвате- не само, че пеете страхотно, но сте и много позитивни, слънчеви и добронамерени!

#3 Стефка в Събота, 05 декември 2015 12:10

Браво на тези хора!

#2 ивайло в Петък, 04 декември 2015 16:16

Admiracii za sem. Mirchevi. :y :y :y

#1 irina shumarova в Четвъртък, 03 декември 2015 21:40

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени