Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Една среща в квартал Каменица не стига

25 октомври 2018, Четвъртък | 11:50 | прессъобщение

Една среща в квартал Каменица не стига

Присъстващите на третата среща-разговор в препълнената зала на читалището в квартал Каменица посрещнаха кмета д-р Костадин Коев и двамата му заместник-кметове г-жа Томова и г-н Палигоров с аплодисменти. В отговор д-р Коев каза:

”Благодаря Ви за голямата гражданска активност. Ние сме отговорни хора и не бягаме от теми и проблеми. Тук сме, защото изпълняваме обещанията си и за нас неудобни въпроси няма. На срещите ми с Вас преди три години приех три приоритета за кв. Каменица - водата, асфалтирането и сметището. Всичко това е задвижено и вече са осигурени пари по оперативните програми, ПМС, ПУДООС и от собствени средства – за рекултивирането на сметището, за цялостно асфалтиране на част от улиците с подземната инфраструктура. Сами разбирате, че няма как за толкова кратко време да бъдат асфалтирани всички улици при положение, че от дълги години в кв. Каменица нищо не е правено, както Вие самите казвате. Към този момент за инфраструктурата в този квартал са планирани достатъчно средства”.

Очаквано основната тема на срещата-разговор беше водата. Кметът сподели, че досега от водохващане Самоводица са идвали едва 2 литра. Към този момент от 21 каптажа-майки са възстановени 4 и предстои реновирането на още 10 от тях, като се очаква водоподаването да се повиши на 8-12 л/сек в зависимост от сезона. Другата болна тема бе топлата вода и чешмите. Д-р Коев заяви, че целият минерален водопровод ще се изгради наново с 50% финансиране от НДЕФ и от общината. Така трасето ще се изнесе от частните имоти, ще се преустановят незаконните включвания, ще се намалят загубите, ще има вода за басейна, детска градина „Фантазия” и за чешмите, а за излишното количество ще се сключат договори, за да има приходи. 

Темата за Диетичния стол след три годишна битка, също е на път да се реши в наша полза, допълни кметът. На въпроса за геотермалното отопление на читалището д-р Коев каза, че ще се забави, защото се реализира със собствени приходи, а постъпленията от тях за сега отиват в съдия-изпълнителя за погасяване на задълженията от предишното управление. Налага се строг контрол и прецизиране на разходите – например сега са били заделени средства за спешен ремонт на покривите на две от детските градини.

Темата за контрола бе повдигната и по отношение на качеството на ремонтите, безстопанствените животни в района на Сярна баня, сметоизвозването. Всички присъстващи приеха становището, че и самоконтролът е много важен. Гражданското общество също трябва да поеме своята отговорност като бъде по-активно. Оказа се, че планираното за срещата време е малко и кметът насрочи още една за следващия вторник, пак от 18,30 ч. в малката зала на читалището.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени