Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Яйцата във Велинград само с купони

01 април 2012, Неделя | 10:24 | общество

Кризисна яйчна ситуация във Велинград

Великденски яйцаКакто в цялата страна така и във Велинград, цената на яйцата скочи рязко след въвеждането на изискването за продажба на яйца, снесени само от щастливи, свободни кокошки. Въпреки високата им цена, варираща от 40-50 ст. за брой, велинградчани не спряха да пазаруват от така ценните кокоши продукти, макар и в по-малки количества. С наближаването на християнския празник Великден, започна и по-стабилното търсене на яйца на пазара и запасявнето с по-големи количества, както от страна на обикновените граждани, желаещи да се омесят козунаците, така и на малките сладкарски и хлебарски цехчета, надяващи се да ударят печалби покрай празника.

В резултат на нарасналото потребление, яйцата във велинградските магазини станаха кът и търговците се оплакват, че не могат да смогнат да удовлетворят нуждите на клиентите си. Затова Общината взе решение да въведе купонна система за продажба на яйца. Всеки гражданин ще може да закупи по 10 яйца, всяко от които на стойност 0.20 лв. Яйцата ще бъдат продавани на специализиран щанд, разположен пред входа на Общината.  Печалбата, генерирана от продажбата им, ще бъде използвана за подобряване на инфраструктурата във Велинград.

В допълнение на създалия се яйчен дефицит, се появи един много по-сериозен проблем – кокошките на територията на община Велинград внезапно спряха да снасят. Така частните стопани на кокошки, които разчитаха на тях да задоволят нуждите си от яйца, също останаха на сухо.

Заради създалата се кризисна ситуация вчера беше свикан кризисен щаб и бяха поканени експертни консултанти, както от Министерството на земеделието и храните, така и от Университета по хранителни технологии във Пловдив. Първите ще консултират велинграските управници как да накарат кокошките да почнат да снасят, а вторите ще учат велинградчани как се месят козунаци без яйца.

Докато не излязат с ясно становище и програма за излизане от кризата, дишайте спокойно, защото това беше първоаприлската шега на GradVelin.

Ако все пак сте намерили своя начин да омесите великденски козунаци със или без яйца, както и да боядисате и изпишете великденските яйца, очакваме вашите снимки на редакционния ни имейл ekip@gradvelin.com, за да създадем албум с най-хубавите велинградски козунаци и писани яйца.

Коментари

Винаги съм се възхищавала на медията '' Градвелин.ком''Браво за днешната статия!Хареса ми и се смях от сърце!

#16 Есмералда в Неделя, 01 април 2012 16:48

В този мрачен първоаприлски ден успяхте да ме разсмеете. Текстът е написан много достоверно и забавно. Желая повече усмивки и добро настроение на велинградчани, пък макар и града ни да е затънал в проблеми. Гледайте по-ведро и по-широко.

#15 Анастасия в Неделя, 01 април 2012 15:43

:L :L :L :L :L Номер 13 утрепа рибата :L :L :L

#14 в Неделя, 01 април 2012 15:00

От общинска администрация потвърдиха новината,като съобщиха че председател на кризисния щаб ще бъде лично Муса Чолак,като той е получил директно нареждане от кмета Лебанов лично да оправи всяка една кокошка в общината и тя да снесе на кмета по 1000 лв.!

#13 в Неделя, 01 април 2012 14:37

Streshahte me be hora! Za malko da se hvana *)

#12 Missy в Неделя, 01 април 2012 14:21

:L :L :L

#11 в Неделя, 01 април 2012 14:09

Хахаха, Честит 1-ви Април!

#10 theclansman в Неделя, 01 април 2012 14:01

Подкрепям номер 8! :L :y

#9 в Неделя, 01 април 2012 12:56

Животът е твърде важно нещо,та да се гледа на него сериозно!

#8 Оскар Уайлд в Неделя, 01 април 2012 11:27

Готина шега и актуална към ситуацията в БГ. Какво вруго ни остава освен да се надсмеен над сегашното ни положение от високо.

#7 Н.В. в Неделя, 01 април 2012 11:15

смяяях обаче с велинградчанката шега не бива. Тя е нооо сИрьозна даже и на единствения ден за шеги обиявен официално почти в целия свят. и това даже е още по смешно ха-ха

#6 bulevard в Неделя, 01 април 2012 11:06

Тази пък велинградчанка се взима много на сериозно, явно още не се е научила да чете докрай. На днешния ден специално се празнува в Габрово, а шотландците също имат ден на шегата. Тя смята, че хората не трябва да се шегуват и смеят. :? :? :o :o

#5 в Неделя, 01 април 2012 10:56

:L :L

#4 в Неделя, 01 април 2012 10:48

по-оригинална шега не можахте ли да измислите? :n много-глупаво

#3 в Неделя, 01 април 2012 10:47

хаха много яко :y

#2 в Неделя, 01 април 2012 10:39

Това сериозна статия ли е? Погледнете каква лексика използвате? Хората от с. Бисер се тревожат, че посрещат празниците в роднини, защото нямат домове, хората в Кърджали нямат пари за да свържат двата края, а вие говорите за това, че във Велинград са свършили яйцата и "се създала кризисна ситуация"...Ами да се създаде кризисен щаб! Парламентарна комисия да заседава по въпроса! Имаме кмет, съвет, областна управа...да решат проблема. Ролята не медиите не е да фрапира обществеността още по-малко с подобни несъществени проблеми, а да успокоява създадени настроения и да разсейва притесненията у хората!

#1 Велинградчанка в Неделя, 01 април 2012 10:36

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени