Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Всички заедно събираме разделно"

25 април 2014, Петък | 17:18 | образование

Идеен еко проект на ПГИТ

Във връзка с националната кампания „Да изчистим България за един ден” на 26 април  2014г.  ПГИТ „Алеко Константинов”  предприе кампания за популяризиране на рециклирането и разделното събиране на отпадъци! Проектът се осъществява под егидата на Еколога на община Велинград Станимир Живков и със  съдействието на „ЕКОБУЛПАК” АД.

Идеята се състои в изработването на  картонени кошчета за разделно събиране на отпадъци, които ще бъдат разположени по коридорите и фоайето на училището. Кошчетата ще бъдат оцветени в ярки и свежи цветове. Това ще направи кошчетата от една страна по-забележими, а от друга- ще освежи интериора на училището. На всяко кошче ще е изписано името на проекта и ще бъде изрисуван символ на вида отпадъци, които ще се събират.

Пред входа на училището са изработени два нестандартни контейнера за събиране на отпадъци от стари автомобилни гуми. Гумите, оцветени в цветовете на знамената на България и Европейския съюз.

Пейките в двора на училището и входната врата също са освежени. Преподавателите по физическа култура и спорт и учениците на ПГИТ «Алеко Константинов»  ще почистят двора и алеите на училището и ще засадят цветя покрай тях. Целта на тази дейност е да се разнообрази и оживи екстериора на училището.

Основните цели на проекта са:

-Създаване на полезни навици за разделно събиране на отпадъците у всички ученици в училището

-Практическо оценяване на ползите от разделното събиране на отпадъци.

-Приобщаване на младото поколение към националната инициатива  „Да изчистим България за един ден” на 26 април 2014г-

-Формиране на съпричастност към проблемите със замърсяването на околната среда

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени