Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Екоинициативи на РИОСВ Пазарджик

06 юни 2017, Вторник | 17:39 | прессъобщение

РИОСВ отбеляза Световния ден на околната среда с екоинициативи в Панагюрище и Велинград

Екоинициативи под мотото „Свързване на хората с природата“ проведе РИОСВ – Пазарджик на Световния ден на околната среда – 5 юни и днес, с ученици от Панагюрище и Велинград. С ученици от 10 б клас на СУ „Нешо Бончев” и представител на РУО – Пазарджик беше обозначена с табела „Защитено дърво” 36-годишна плачеща черница в ЖК „Оптикоелектрон”1 в Панагюрище. Най-удоволетворени от факта бяха Петър и Рени, автори на номинацията за това дърво в миналогодишния конкурс „Аз съм дърво с история, защити ме”. Посланието им към съучениците и децата от квартала бе да съхранят дебелата сянка на черницата като свой втори дом, място за игра и за безгрижие. И да споделят с тях грижата за опазването му.

След обяд, в градския парк на Панагюрище ученици от ОУ „Проф. Марин Дринов” и от Детското арт-студио на сдружение „Филигран“ твориха в пленер за рисунка и фотография „Открийте за себе си парка“, а ученици от клуб „Млад еколог“ осъществиха информационна акция. РИОСВ-Пазарджик беше партньор на събитието. Произведенията, създадени по време на пленера, ще бъдат публикувани на интернет страницата на международната кампанията „Световен ден на околната среда“ и във виртуална изложба „Назад към природата“.

Днес инициативите за отбелязване на Световния ден на околната среда продължиха в СУ„Свети Кирил и Методий” във Велинград. Препълнената зала и гостите поощриха с много аплодисменти и награди презентацията на тема „Устойчиво развитие”, клиповете, призоваващи всеки към грижа за нашия дом – планетата Земя и заснета анкета с ученици, в която те поставят въпроси, търсят и предлагат решения на различни екологични проблеми на своя град и на планетата.

Музиката превърна това информационно събитие в празник. „Притури се планината” и „Хубава си моя горо” бяха подходящата му музикална рамка. А селфи стиковете и „Зелените разкази”, подарък от РИОСВ – Пазарджик, ще са спомен от общото преживяване за най-активните и ангажирани участници в него.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени