Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Еразъм+ седмица в Иновативно училище "Св.Св.Кирил и Методий"

12 април 2019, Петък | 16:49 | образование

Еразъм+ седмица в Иновативно училище "Св.Св.Кирил и Методий"

Изключително пъстра и вълнуваща беше последната седмица на март за учениците и учителите от  ИСУ „Св.св. Кирил и Методий“.  Имахме истинско време за работа по програма Еразъм. Бяхме домакини  по двата текущи проекта –„ WE– TheWorldofEmotions“и „StopViolenceandDiscrimination”.

Многостранният проект„StopViolenceandDiscrimination” е със страни  партньори от Румъния, Турция, Италия и Полша. Голямото ни семейство се състоеше от 16 гостуващи учители, 27 гостуващи ученици, 7 учители от училището, 24 ученици и техните семейства. Още от самото начало групата заработи на пълни обороти, настаняването бе в късните часове, но премина под знака на усмивките и топлите приветствия.

Темата на проекта е да спрем насилието и дискриминацията, а целта е да се научим да живеем заедно, да оползотворяваме времето си в игри, приятни съвместни действия и забавления. Дейностите, които бяха предвидени за изпълнение на нашите цели, са: спортни дейности, танци, презентации на тема „Да разбием стереотипното мислене“ и изработване на робот от рециклирани материали. Нищо не сближава хората така, както възможността да работят и да се забавляват заедно!

Точно това се случи и с нашата голяма група – в понеделник посетихме къщата на Цвета, после гледахме презентации за страната, града и училището на съответната група. Във вторник посетихме Градския исторически музей, а след обяда бяхме част от рекламната кампания на Българската федерация по доджбол. Младите хора участваха в демонстрационните игри, проведени на градския стадион. Забавата беше изключителна!

Изработихме робот от рециклирани материали, сложихме му туптящо сърчице, за да ни напомня, че даже от отпадъци обичащите хора могат да създадат нещо красиво. Пяхме на 5 различни езика, но танцувахме заедно като едно семейство. С удоволствие изгледахме и постановката “Makeawish” –носител на специална награда от Националното състезание за ученически театрални постановки на английски език, проведено във Враца. Благодарим на г-жа Нелли Калъчева за любезното съдействие. Посетихме и вълшебния Пловдив – невероятно място с богат дух и красиви кътчета, където всеки гост намира по нещо за себе си.

Разделихме се със сълзи на очи, но и с обещания, че скоро ще се видим в румънския град Александрия на третата проектна среща.

Специални благодарности за семействата, приютили гостите по нашия проект. Вашите усмивки греят в четири различни европейски държави. Благодарим ви!

 

                                                                             Рила Попова – училищен координатор

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени