Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Есента е вече тук

23 септември 2012, Неделя | 07:45 | общество

Есента пристигна

Есен във Велинград

Астрономическата есен настъпи вчера,  в 17:48 ч. българско време, времето на есенното равноденствие - денят и нощта са с изравнена продължителност.Есента ще продължи  до 21 декември.

Според метеоролозитепървите дни на есента ще бъдат продължение на циганското лято, с температури 22-27 градуса. а в края на седмицата ще захладнее.

Есента е преходен сезон с понякога доста високи температури в началото и умерени до по-ниски към края, когато зимното слънцестоене - около 21 декември в Северното полукълбо и 21 юни в Южното полукълбо, бележи астрономическото начало на следващия сезон.

Есента, както и останалите сезони се дължат на наклона на земната ос, който е 23.5° спрямо орбиталната равнина, в която се движи Земята. Поради този наклон различни части на планетата са подложени на различно осветяване от страна на Слънцето.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени