Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Кметът подписа „Етичен кодекс за народна работа“

15 юли 2014, Вторник | 17:35 | прессъобщение

Кметът Иван Лебанов положи своя подпис върху „Етичен кодекс за народна работа“

Кметът на Община Велинград Иван Лебанов подписа днес „Етичен кодекс за народна работа“,  изготвен от Общобългарски комитет „Васил Левски“. С подписване на документа градоначалникът се задължава да спазва клаузите, изписани в кодекса. С инициативата на комитета са ангажирани редица български политици и общественици. Така те приемат заветите на Апостола за свои и ги следват в нелеката си задача да бъдат избраници на народа. При подписването на документа присъства лично председателят на Общобългарския комитет Васил Василев, председателят на общинската организация Емил Моллов и директорът на РИО Пазарджик Валентина Кайтазова. Общобългарският комитет „Васил Левски" е създаден на 24-ти април 1991 година и има за цел да развива идеите и политическото завещание на Апостола, да ги прилага, да се опитва да популяризира делото на Васил Левски и да направи всичко това, което Васил Левски е виждал като път за развитие на България, когато е вършил комитетската си дейност. Комитетът се занимава главно с това да се използва политическото завещание на Левски , тъй като тo e в най-висша степен демократичнo, общочовешкo и с европейска насоченост.

 

В заветите на Левски се говори за демокрацията, за свободата на хората, за правата им. Василев разказа и за предстоящата идея на комитета, а именно да се създадат паралелки „Mлади възрожденци“ в училищата,  където децата с помощта на различни инициативи да опознаят из основи историята и борбата на националните ни герои. Той благодари на кмета на Община Велинград за неговата отзивчивост и заяви, че само един достоен българин би положил своя подпис на подобен документ. Първата точка на кодекса цитира Апостола:  "Заклевам се пред нашето Отечество България, че ще изпълнявам точно длъжността си“.

Коментари

A DANO, AMA NADALI!

#2 ani в Сряда, 16 юли 2014 22:09

смях...повече е срам.

#1 в Сряда, 16 юли 2014 12:36

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени