Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Етнографски ценности на Чепинския край"

27 ноември 2010, Събота | 14:53 | образование

Беседа, представена в Историческия музей

Паралелка Екскурзоводство към ПГИТ Алеко КонстантиновНа 25 ноември 2010 год., също, както миналата година и тази,  ученици от ПГИТ "Алеко Константинов" от паралелката със специалност "Екскурзоводство" направиха среща-беседа в Исторически музей. Темата "Етнографски ценности на Чепинския край" бе умело изнесена от Георги Куманов, специалист етнограф в Музея. Поводът за посещението беше проектът "Опознавам и представям моя роден край" с научен ръководител г-жа Фани Спасова. Този проект стартира преди две години и е изцяло разработен за паралелката "Екскурзоводи" с цел учениците да научат и опознаят културно-историческите обекти в Чепинския край и да ги представят за  вбъдеще. Присъстващите в препълнената зала на музея, показаха завиден интерес към изнесената беседа. През изминалите 2 години темите на проекта са били : "Архелогически обекти във Велинград" и "Легенди и митове за Чепинския край".

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени