Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Европейската комисия във Велинград

16 март 2010, Вторник | 10:23 | прессъобщение

Европейската комисия прояви интерес от проект на община Велинград

Форум за бъбречни заболявания   На официална визита днес, 16 март 2010 г., във Велинград, пристига заместник-ръководителят на отдел „България" в Главна дирекция „Регионална политика" на Европейската комисия г-н Карстен Расмусен, съобщи Росица Пашова, PR на Община Велинград. С него ще бъде и г-жа Яна Трост, експерт, отговарящ за ОПРР за България и Ралица Бербенкова, младши експерт ”Мониторинг” към Управляващия орган на ОПРР. Визитата им е част от регулярната среща между представители на Европейската комисия, представители на Управляващия орган на ОПРР и заинтересованите институции, във връзка с напредъка по изпълнението на ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г.

   В рамките на двучасовото им посещение европейските експерти ще се запознаят на място с изпълнението на проекта “Осигуряване на устойчива и екологична среда и повишаване привлекателността на община Велинград” по схема BG161PO001/1.4.-02/2008 за безвъзмездна помощ  ”Подкрепа за подобряване на градската среда” по ОПРР. Проектът е на стойност 7 530 427 лева. С тези средства е предвидено да бъде извършена рехабилитация и благоустройство на парковите зони, на местата за отдих и зелените площи на територията на град Велинград, да бъде гарантиран достъпът на хора с увреждания, да се реновират пешеходни направления, да се обновят съществуващи детски площадки, както и да се подмени парковото и уличното осветление.

   В проекта са включени парковете "Клептуза", "Двореца", "Вельова баня", Централният градски парк, паркът срещу къщата на Николай Гяуров, градинката "Финансовото", градинката "Еделвайс", пешеходните направления на ул. "Димитър Благоев", ул. "Братя Маврикови", ул. "Бачо Киро" и ул. "Стефан Попов".

   В момента община Велинград е обявила обществена поръчка за „Извършване на строително – монтажни работи за подобряване на градската среда на Община Велинград” и до  12 април се набират оферти на фирмите кандидат-изпълнители.

   Домакините ще направят презентация пред евроекспертите и на проекта ”Укрепване на свлачищни процеси в община Велинград”. Предвидени са подпорни стени на следните обекти - І. Направа на подпорни стени свлачище до "Вельова баня", ІІ. Направа подпорни стени по река "Еленка" в кв. Каменица, където речните води създават проблеми на живеещите досами коритото й., както и на подпорни стени свлачище до "Бивша база на ЦК". Подпорни стени ще бъдат изградени и по река "Чепинска", квартал "Анезица", както и на свлачище до т.нар. "Циганско дере". Проектното предложение бе изготвено от дирекция”Европейски програми и проекти” в Общинска администрация-Велинград и финансирането му е осигурено по Оперативна програма”Регионално развитие”. Проектът бе одобрен и на 25 юни м.г. бе сключен договор за изпълнение. Срокът за реализация ще бъде до 25 април 2011 г., а стойността на обектите, включени за изпълнение, е 823 791,40 лв. В обявената малка обществена поръчка 21 фирми се явиха за участие и кандидатстват за направа на подпорни  стени на 5 обекта.

Коментари

Може ли да попитам общината дали от тези пари ще може една част да отиде за запълване на множеството дупки в нашия спа-град,защото положението е вече нетърпимо?!

#1 ягода балтаджиева в Вторник, 16 март 2010 19:04

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени