Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Европейска седмица на професионалните умения в ПГД „ ИВАН ВАЗОВ“

27 ноември 2017, Понеделник | 17:10 | прессъобщение

Втора европейска седмица на професионалните умения 20-24 ноември 2017 г. в ПГД „ ИВАН ВАЗОВ“

Европейската комисия  организира за втори път  Европейска седмица на професионалните умения от 20 до 24 ноември.

Целта на събитието е да се популяризира и повиши привлекателността на професионалното образование и обучение (ПОО), да се насърчи мобилността на обучаеми, да се подкрепи партньорството между бизнеса и ПОО.

По този повод, от 20 до 24 ноември, в Професионална гимназия по дървообработване „ Иван Вазов“- гр.Велинград, се проведоха състезания по професиите “Мебелно производство“, „Дърворезбарство“, новата и  единствена в региона специалност “Фризьорство“.

Преподавателите по „Дърворезбарство“ и „Мебелно производство“, г-н Д.Мавров, г-н В.Кадьов и г-н Ал. Кадьов организираха викторина, с която провериха знанията на учениците, които те са придобили от началото на учебната година.Успешно и атрактивно „премина“ теста за правилно боравене с работните инструменти и машини, което предизвика много настроение и положителни емоции сред учениците.

Под вещото ръководство на г-жа Юлияна Алексиева, момичетата от VIIIа и  IXа , специалност „Фризьорство“ демонстрираха тънкостите в занаята и  модните тенденции, усвоени в първите часове на новата професия.

Нашето училище работи за популяризирането на професионалното образование и  подготвя  ученици, които ще бъдат конкурентноспособни и ще се реализират успешно на пазара на труда !

 

 ПГД „ Иван Вазов“-гр.Велинград

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени