Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Eвропейски посланици по пътя към Брюксел

21 декември 2018, Петък | 14:30 | прессъобщение

Младшите европейски посланици по пътя към Брюксел

Професионална гимназия по икономика и туризъм „Алеко Константинов”  е  избрана за училище Посланик на Европейския парламент  през настоящата 2017/ 2018 учебна година.

По този повод се състоя информационна среща, на която официален гост бе зам.-кметът на община Велинград Светла Томова. Тя поздрави младшите посланици с думите: „Радвам се, че имам възможността да ви пожелая кураж, сили и воля в неспирните Ви желания за усвояване на знания и новостите на времето. Пожелавам на ръководството и учителите да не спират да търсят най-добрите методи и иновативни практики в образованието.

А на Вас скъпи ученици, да останете все така  отговорни , осведомени и талантливи европейски граждани! Вие сте личности, с които община Велинград се гордее!“

Чрез интерактивна викторина 20-те младши посланици предадоха своя ентусиазъм за европейския проект и показаха на своите съученици какво са научили  дотук за европейските институции.

Разказаха за историята на Европейския съюз и неговите принципи. Отговаряха на въпроси и дадоха препоръки, свързани с нашите права в Европейското пространство.

Обобщиха, че инвестициите в образованието и обучението са от ключово значение за стимулиране на личностното развитие и подобряване на перспективите за работа на младите хора.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени