Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Европейско първенство по ски ориентиране

05 февруари 2018, Понеделник | 18:54 | прессъобщение

Във Велинград бе открито Европейско първенство по ски ориентиране

Велинград е домакин на Европейското първенство по ски ориентиране за мъже и жени и  II част от  Световната купа по ски ориентиране за младежи.

Шампионатът бе открит с официална церемония на 3 февруари от 17:00ч. на пл.„Николай Гяуров“. Кметът д-р Костадин Коев приветства участниците с "добре дошли" и изказа задоволството си от това, че Велинград е избран за домакин на този престижен форум.

Официални лица на откриването бяха зам.-кметът на Община Велинград Исмаил Моллов, проф. Атанас Георгиев-председател  на Българската федерация по ориентиране, полковник Иван Маланов- представител на Министерството на отбраната, Орлин Пенев- бивш председател на БФО и Сикстен Силд от Естония, представител на международната федерация по ски ориентиране.

За трети път Спа столицата на Балканите посреща спортисти от толкова висок ранг. До сега тук са били провеждани две световни първенства по ски ориентиране през далечните 1977 и 1986 г. 

Над 300 участника от 19 държави ще премерят сили в различни дисциплини и възрасти. Трасетата, по които ще се състезават, са разположени от местността „Куртово“ посока Белмекен.

Участие в празничната програма взеха Представителен духов оркестър и мажоретен състав при НЧ „Отец Паисий-1893“ „Димитър Мечев“ и ПДЮАНПТ „Здравче – Венче“ при НЧ „Васил Левски – 1904“. Церемонията по откриването на ЕП по ски-ориентиране завърши с традиционно българско хоро.

На 6 февруари, отново на площад „Николай Гяуров“ от 17:00ч., ще бъдат наградени отличилите се спортисти, а на 8 февруари  Европейското първенство ще бъде официално закрито.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени