Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Факелът за мир във Велинград

17 юли 2010, Събота | 01:28 | общество

Велинград посрещна Световния пробег на хармонията

Факел на хармонията посрещане във ВелинградСветовният пробег на хармонията е една въздействаща доброволна инициатива за постигане на мир, разбирателство, религиозни етнически бариери. Вече трето десетилетие участниците в този пробег пренасят "Факела на хармонията" през над 140 страни от всички континенти. Тази година европейската част от пробега стартира от Дъблин - Ирландия на 26-ти февруари и ще завърши в Москва на 27-ми септември. Участието на България в този пробег е от 14-ти до 21-ви юли, а нашият Велинград вчера - 15 юли, за първи път стана домакин на международната щафета.

Световния пробег на ХармониятаОще преди 16:30 часа ученици от Ученическия спортен клуб "Искри" от СОУ "Васил Левски" и от други спортни клубове, а също така любители на спорта очакваха с нетърпение участниците в пробега на ул. "Юндолска" над Вельова Баня. Бегачите пристигнаха малко след 16:30, към тях се присъединиха деца от Велинградските спортни клубове. На сцената на площад "Николай Гяуров" се състоя официалната церемония по посрещането на участниците от Световния Корпус. На царемонията присъстваха зам. кметовете Исмет Бабучи, Валя Цветанова, Георги Янчев, Диана Кехайова. Цялата организация по посрещането бе в ръцете на Жанет Бардарска и Филип Устабашиев. Председателят на пробега Дипаваджан Ренер предаде "Факел на Хармонията" на г-жа Валя Цветанова, като до него се докоснаха и другите зам. кметове. г-н Ренер връчи още специален приз - наградата "Факлоносец", който от името на кмета бе получен отново от Валя Цветанова. Бе връчен и сертификат за благодарност към кмета и жителите на Велинград за отличното посрещане и гостоприемство.

Световният пробег на ХармониятаУчастниците в пробега пък получиха подаръци от Община Велинград, които им бяха поднесени от представителна група на мажоретния състав "Димитър Мечев". Всички жители и гости на Велинград, присъстващи на официалната церемония, бяха поздравени от участниците в пробега с техния химн. Последва програма с участието на Ансамбъла за народни песни и танци "Методи Драгинов", танцови двойки от клуб "Импулс" и дуета Сонай и Мими от вокална група "Караоке".

 

Вижте част от събитието:

Get Adobe Flash player

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени