Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Предстои IV-ти фестивал на музикалния филм „Николай Гяуров“

27 юли 2014, Неделя | 09:53 | култура

Международен фестивал на музикалния филм „Николай Гяуров”.

За четвърти пореден път Община Велинград, Исторически музей Велинград и Международна фондация за българско наследство  "Професор Петър Детев” организират Международен фестивал на музикалния филм „Николай Гяуров”.

От 8-ми  до 11-ти август и тази година Велинград ще се превърне в музикална сцена и състезание в четири категории – филми-концерти, музикални портрети, видеоклипове и репортажи от музикални събития у нас и по света. Филмите-концерти ще бъдат показани на открито на площад „Николай Гяуров”, а останалите филмови категории ще бъдат представени в дневни прожекции в Къща „Цвета Шуманова” – вход свободен. ТВ1 ще участва във Фестивала със свои програми в две от категориите: в конкурса за видеоклип със заснетия флашмоб на оркестъра на Класик ФМ, организиран от Кантус Фирмус в столичната метро станция Сердика и в категорията „музикални портрети” – с две от изданията на предаването за култура „Анфас”, представящи незабравимия маестро Борис Карадимчев и младия виртуоз, „българския Паганини” – Марио Хосен.

Тази година е особено знаменателна, защото оперният свят и културната публика отбелязват 85 години от рождението и 10 години от кончината на Николай Гяуров.Талантливата и интелигентна Силвия Пепе - италианска певица и композиторка, ще ни отведе в малко познатия свят на нашата оперна легенда, в нейния панорамен тур с най-доброто от неговите безсмъртни изпълнения и превъплъщения на 8-ми август, от 21 часа на площад "Николай Гяуров.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени