Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Фестивал на любовта

19 февруари 2014, Сряда | 14:31 | образование

Фестивал на любовта в ПГИТ "Алеко Константинов"

 Празник в ПГИТ

На 14-ти февруари 2014г. в ПГИТ „Алеко Константинов” Велинград  се проведе впечатляващ фестивал по случай празника на любовта/св.Валентин/. В него взеха участие всички ученици от гимназията с много усмивки, с много радост, с много надежда, наречена любов. В центъра на събитията бяха извънкласните форми на дейност  по проект  „Успех”, финансиран от Европейския съюз.

Празник в ПГИТ

Учениците доказаха за пореден път на високо ниво своите разностранни умения в различни области: анимация, кулинария, музика, изкуство.  Подготвиха различни български и международни кулинарни изкушения, свързани със св. Валентин. Бихме отбелязали сладките с цветна декорация и форми на сърца. Особено привлекателен беше т.н. роял айсинг, т.е. кралска глазура, с която сладкишите бяха покрити,както и идеалните розови сърца с бадемово масло и бадемова есенция. За пореден път се доказа, че професионалната гимназия не е любител на розите по десет лева и плюшените розови сърца, а на натуралните изкушения.Всички се постараха да се представят успешно и да изненадат останалите. В това отношение фаворити се очертаха аниматорите под ръководството на г-жа Атанаска Геджева, които събраха овациите на публиката. Но безспорен гвоздей на деня бяха перфектните музикални изпълнения на единадесетокласничката Весислава Кирова и десетокласника Веселин Димитров. Съвсем скоро ние сме убедени , че те ще шестват на сцената на Музикална академия или на друго подобно музикално шоу в България.

Празник в ПГИТ

Вярна на интелектуално-кулинарния си усет, г-жа Ланджова ни изненада с разпространения в Италия сладък хляб Панетоне (от итал. Panettone-сладкиш, присъщ за региона на Милано в Италия, за св. Валентин и Коледа)

А г-жа Похлупкова направи празника по-хубав с организацията и затова всички да се чувстват по-добре.

Заслужен успех постигнаха и участниците в клубовете по информационни технологии. Те показаха практическите си компютърни умения, подготвиха и разпространен информационен материал за св. Валентин,  включващ и избрани празнични рецепти.

Нашият  фестивал  се превърна в неповторимо преживяване за цялото училище.

 

Клуб „Млад журналист” към ПГИТ „Алеко Константинов”

Коментари

Най хубавите ученици и най хубавото училище :y :y :y :y

#1 в Сряда, 19 февруари 2014 19:21

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени