Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинградско участие във фестивал

01 декември 2012, Събота | 19:16 | общество

Фестивала на патриотичната песен „Сладкопойна чучулига”

Ани Ушева

На 25.11 2012 в София в Руския културно информационен център се връчиха наградите  на лауреатите на фестивала на патриотичната песен  „Сладкопойна чучулига” и 10 юбилеен фестивал на руската песен „Альоша”,организирани от  Фондация”Устойчиво развитие на България”,Федерация на приятелство с народите на Русия и ОНД, Софийско сдружение на приятелите на Русия ”Александър Невски”,Национално движение Русофили, Руски културно-информационен център и Централен,градски и областен съвет на БАС, както и много други организации.

На него взеха участие мъжка фолклорна група  с ръководител Цанко Пашов към читалище „Васил Левски -1904”, детска вокална група „Пом–пом” към читалището с ръководител  Илиана Капсъзова, вокална група „Караоке” към читалище „Отец Паисий-1893”-гр. Велинградс ръководител Юлиана Ковачева, Мария Нонева - Мичона и трио от сдружение ”Славяне”-гр.Велинград /Ирина Байрактарова,Марина Чолакова и Ирина Балабанова/.В конкурентната среда на около 250 състави и изпълнители от цяла България велинградските представяния изпъкнаха със своето високо ниво и съответно бяха наградени. Участваха в гала концерта в прекрасната зала на Руския културно –информационен център. Много силно бе участието на малката Ани Ушева, наградена от Руския  културно аташе ,който каза, че с нейното изпълнение на песента „Ульбка” се е върнал в своето детство. Наградата  за участниците е 7 дневна творческа  лагер школа в комплекс „Камчия”/на 25 километра от Варна/,където наградените ще имат възможността да работят с известни наши професори и доценти по музика,членове на журито,специалисти по сценично поведение и вокална техника, един от които Проф. Михаил Букурещлиев.

Съставите от Велинград посещават фестивала вече трета година ,за което бе връчена и награда грамота на Кмета на Община Велинград-Иван Лебанов от Станка Шопова за дългогодишна финансова и морална подкрепа на участниците 

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени