Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

II-ри фестивал на старата градска песен

31 май 2014, Събота | 19:16 | общество

Фестивал „Красив роман е любовта“

Една разходка във времето на младостта с много романтика, спомени и настроение направиха почитателите на старата градска песен на 30-ти май в залата на НЧ „Васил Левски 1904“ . За втора поредна година бе проведен Фестивал на старата градска песен под надслов  „Красив роман е любовта“.

Свои изпълнения представиха : Група за стари градски песни „Вела“ към НЧ „Васил Левски-1904“, с ръководител Иван Пещерски; Певческа група „Приятели на песента“ при Общинска организация на инвалидите, Велинград, с ръководител Цанко Пашов;  Група за стари градски песни „Спомени и мечти“ , с. Калугерово, с ръководител Елина Ненова; Група за стари градски песни „Горска теменужка“, гр. Пещера, с ръководител Рашко Тилев; Вокална група „Романтика“ към НЧ „Иван Радоев 1907“, гр. Пордим-Плевенско; Група за стари градски песни „Велина“, Велинград, с ръководител Иван Казалиев и Група за стари градски песни „Евредика“, Костандово, с ръководител Никола Янев – Чоли. В празничната вечер Веселина Велева- Златева, ст. експерт отдел „ОКВ, връчи специален знак-награда за почетен член и дългогодишен деятел на Владимир Въргов. Изненада за домакините бе подаръкът на групата от Калугерово, която поднесе на Каменското читалище плакет с четирилистна детелина и текст на Песен за Велинград, която и изпълниха. Бе прочетен и поздравителен адрес от Юлиана Ковачева- директор ОП „Спортни имоти и пазари“.

В края на фестивалната  вечер пяха и танцуваха децата от Студио „Магията на музиката“, с ръководител Нина Захова, които трогнаха публиката с изпълненията си. Жури в състав Карамфила Йоргова, Стефан Сестримски и Ира Байрактарова , макар и затруднено в преценката си на прекрасните изпълнения, присъди първо място на група „Романтика“, второ място за група „Евредика“ и трето място за група „Велина“.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени