Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

"Красив роман е любовта"

05 юни 2016, Неделя | 12:39 | прессъобщение

Четвърти Национален фестивал на старата градска песен

На 4-ти юни ценителите на старата градска песен  присъстваха на един невероятен концерт, изнесен от участниците в IV-тия национален фестивал на старата градска песен и 25-годишен юбилей на група за стари градски песни „Вела”.  Той се проведе в голямата зала на НЧ „Васил Левски- 1904“. Читалището в Каменица за четвърта поредна година е организатор и домакин на този фестивал.

25г. живот на сцената е биография.Това обаче е и възраст, която е основа  за още по-богато и зряло развитие, към нови, недостигнати висини.Това е една 25 годишна история, реализирана с постоянни репетиции, концерти, благодарение на художествения ръководител Иван Пещерски.Официално кметът д-р Костадин Коев откри IV-тия национален фестивал на старата градска песен, като пожела и на участниците, и на юбилярите да продължават години наред да радват не само велинградчани, но и гостите на Велинград. Да бъдат все така дръзновени, заредени с енергия и любов  към песента.

Началото на концерта бе открит  от юбилярите с Химн на любовта, като бе изпят и емблематичния химн за Велинград. Всички участници пяха от сърце, но журито,

 в състав-председател композитора Георги Холянов и членове Ирина  Байрактарова и Стефан Сестримски,  даде следните награди:

Първо място-Група за стари градски песни при НЧ „Светлина- 1907“ с ръководител Георги Вардев-гр. Якоруда;

Второ място: Група за стари градски песни „Весел живот“- с. Трудовец, Община Ботевград, с ръководител инж.Магда Стефанова;

Трето място: Група за стари градски песни  „Вдъхновение“ към НЧ „Отец Паисий-1905- гр. Полски Тръмбеш, с ръководител Петър Петров.

За индивидуално изпълнение първото място грабна Мария Нонева- Мичона, с нейните авторски песни.

Второто място бе присъдено на Александър Минков от  Вокално- инструменталната група „Мелодии“ при НЧ „Никола Вапцаров“- Пазарджик.

За дует първо място бе присъдено на дуета Славка Петрова и Петър Петров от Група за стари градски песни  „Вдъхновение“ към НЧ „Отец Паисий-1905- гр. Полски Тръмбеш.

Коментари

Благодарим за прекрасната организация.Атмосферата на сцената и в салона бяха вдъхновяващи.Надявам се и ние от група "Вдъхновение" гр. Полски Тръмбеш да сме допринесли за това.До нови срещи.

#2 Марийка Атанасова в Петък, 10 юни 2016 10:52

Благодарим за добрата организация на фестивала.Всичко мина много добре,а водещият беше прекрасен.Също така благодарим и за почерпката на края,подготвена за участниците.Смятам,че и нашата група "Весел живот" с.Трудовец се представи много добре.Следващата година ако ни поканят пак ще учавстваме.

#1 Веселина Димитрова в Понеделник, 06 юни 2016 21:56

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени