Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Красив роман е любовта

29 май 2013, Сряда | 09:13 | общество

Първи фестивал на стари градски песни във Велинград

Група за стари градски песни Вела

Първото издание на Националния фестивал  на старата градска песен „Красив роман е любовта“ бе открито вчера, в 18.30 ч. в НЧ „Васил Левски 1904 “. Организатори на фестивала са Община Велинград и читалището в кв. Каменица. Близо 2 часа почитателите на старата градска песен, носеща най-хубавата послание – любовта между хората, полъха на миналото и романтиката, се наслаждаваха на изпълненията на групи от Велинград, с.Калугерово, с. Звъничево, Костандово и Пещера. Концерта откри ГСГП (група за стари градски песни )„Вела“ с ръководител Иван Пещерски, Велинград с песните „Моряшка съдба“, „Иди си, няма смисъл“ и „Анастасия“, която бе запята и от много хора в залата. ГСГП „Спомени и мечти“ с.Калугерово, с ръководител Елина Ненова, чухме с изпълненията им: "Капят жълтите листа“, Заспали чувства“, а последната им песен, написана специално за домакините на фестивала- „Песен за Велинград“, предизвика бурни овации в публиката и сканирания „Браво“. Много динамизъм и настроение в залата създадоха изпълненията на Група за  популярни песни „Велина“ с ръководител  Иван Казалиев.Те изпълниха сърцата на почитателите им с „Всичко е любов“, „ Танго на любовта“ и „Приятели“. Много добре се представи и ГСГП „Настроение“ от читалище „Звезда 1927“, с. Звъничево, с ръководител Силвия Ненкова. Тях ги чухме с песните „Ако е грях, че те обичам“, Тамо далеко“ и  „Танго за вечната любов“.

Група Евредика- Костандово

Разбира се, тази вечер на старата градска песен не би била толкова красива без изпълненията на „Евридика“- Групата за стари градски песни  от гр.Костандово, с ръководител Никола ЯневЧоли. Първата песен, която изпълниха, бе в памет на велинградския поет Ангел Горанов, написана по негов стих- „Ангел не съм“. Последваха  „Камината“, „Горчиво кафе“- прекрасна песен, изпълнена от Лимонка Кирова и „Реших да се оженя“. Първият фестивал на старата градска песен под надслов „Красив роман е любовта“ бе закрит от ГСГП  „Еделвайс“, с ръководител Рашко Тилев с техните изпълнения „Пещерска жена“, „Щастието идва сал веднъж“, „Страшно обичам жените“ и специалното участие на Лиляна Ташева с „Тригодишна мъка“.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени