Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Вечер в памет на Филип Главеев

03 ноември 2010, Сряда | 23:04 | общество

Чепинчани почитат Филип Главеев

Ансамбъл ЧепиноТържествената вечер на 1-ви октомври в ОНЧ "Св. Св. Кирил и Методий" от 18:00 часа бе посветена на Филип Главеев. В историята на Чепинския край неговото име се откроява с ярка светлина в народната памет. Родолюбив учител и общественик, голям патриот, той оставя отпечатък в духовната история на Чепино. Специални гости на вечерта бяха Ана Цанова - Внучка на Филип Главеев, дългогодишен преподавател по География в ОУ "Неофит Рилски" и Радослава Райчева - пра-пра внучка на родолюбеца, ученичка в 7-ви клас. Те разказаха интересни факти от живота и делото на Филип Главеев, събрани и документирани от Ана Цанова. На тържествената вечер със званието "Почетен член" на ОНЧ "Св.Св. Кирил и Методий" бе удостоен Д-р Александър Антонов Попов като дългогодишен член на читалището и принос за запазване и развитие на Българската духовност. Фолклорният ансамъл "Чепино" зарадва присъстващите със своите песни и танци.
 

Get Adobe Flash player

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени