Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Филипините – урок за сърцето

01 февруари 2018, Четвъртък | 17:34 | култура

„Филипините – седем урока на сърцето“ на Валентина Димитрова

На 31 януари в Художествената галерия във Велинград бе представена  книгата „Филипините – седем урока на сърцето“ на Валентина Димитрова.

Много увлекателно и изключително интересно авторката разказа за преживяванията си в тази изумително красива страна.

Поводът й за пътуването до там е бил „вик за помощ“.  Придружава баща и дъщеря, водени от последната си надежда за изцеление , обръщайки се към филипински  лечители. След всички срещи и преживявания във Филипините, Валентина осъзнава, че всъщност не тя е отишла да помага, а това момиче я  е завело там, за да й помогне да разбере много неща за себе си.

Уроците, които тя е научила в тази екзотична страна, споделя в книгата си „Филипините-седем урока на сърцето“.

Най-големият урок е, че изцелението във всичките му аспекти е в наши ръце. А най- прекият път към лечението е съзерцанието на природата. 7-те урока, които е научила, са свързани основно с дълбокото убеждение на Валентина, че животът си го пишем самите ние. Спасение дебне отвсякъде, но то е вътре в нас.

Най-голямото чудо на Филипините са хората, споделя Валентина. Те отдавна са стигнали до прозрението, че да служиш на другите е дар и като го правиш, се отплащаш за всичко, с което Бог и Вселената са те дарили.

Ти си щастлив, когато можеш да служиш. Когато служим на другите, ние проявяваме своята вяра в Създателя. Грижейки се за другите, ние проявяваме своето доверие, че Вселената работи за нас.
 

Филипинците те учат да се отнасяш с любов към тялото си, учат те на това, че всяка една твоя клетка е един разумен организъм …болестта е урок, тя не е наказание. Когато осъзнато преминаваме през житейските си уроци, когато активираме вътрешните си сили, потенциалът е изумителен.

Едно от   посланието на Валентина към всички, присъстващи на тази невероятна вечер, бе:

Ако не преживееш поне една своя осъзната мечта, убиваш не мечтата, а себе си. Достатъчно е дори само да опиташ. Това веднага те свързва с Вселенския закон за съответствието и ти дава навигационна карта към Късмета.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени