Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Успешен финал на Общински проект

16 декември 2013, Понеделник | 15:04 | прессъобщение

Проектът, който изпълни своята цел

Община Велинград

Вече  две години Община Велинград  работи по проект „Бьдете с нас и ний сме като вас“. Проектът се финансира от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” . В реализацията му участват децата със специални образователни потребности /СОП/, тези които дълго време бяха „Невидимите“ деца в България. С реализацията на дейностите по проекта показахме на обществеността,  че тези деца не са различни от другите - имат същото световъзприемане, богат  вътрешен свят и огромни възможности. В процеса на работа  децата се научиха на много и постигнаха големи резултати. Това видяха и всички присъстващи на голямото тържество на 13-ти декември. Децата представиха изложба „конкурс”, песни танци, стихове и сценки, които впечатлиха публиката. Изминалите две успешни  години на активна работа в клубовете, ПУ „Драган Манчов”  с гордост може да изброи редица победи и постижения.Организирани пленери, изложби на детска рисунка в градската галерия, в Информационно Бюро  на Европейския Съюз, в детско отделение  към градската болница. Първо място в Международния Ученически конкурс изобразително изкуство, първа награда за композиция в Международен детски фестивал “Млади таланти“,  първо място в Балкански спортни игри за деца със СОП в Одрин , както и редица мероприятия с водещи отличия. Благодарение на своите ментори  децата повярваха в себе си, коригираха поведението си, усъвършенстваха  ценностната си система.За  в бъдеще преподавателите, участвали в проекта, ще концентрират усилията си върху индивидуалната работа за разкриване на потенциалните възможности  на децата със СОП и успешната им интеграция и социализация. Помощно училище  „Драган Манчов”  е ключова, образователна институция, в която ще се осъществява  психолого – педагогическа подкрепа на всички с учениците със СОП. След две години усилена работа, екипът по проекта приоритетно постави на преден план нуждаещите се деца, за да им осигури нов начин на живот. 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени