Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Финал на национално състезание за икономисти на английски език

29 април 2016, Петък | 08:06 | образование

ПГИТ "Алеко Константинов" във финално състезание за икономисти на английски език

Организацията и провеждането на състезанието/22-23.04/се осъществяват в партньорство между Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“ гр. Благоевград, Американски университет в България и подкрепата на РИО-Благоевград. 

 

ЦЕЛЕВА ГРУПА В СЪСТЕЗАНИЕТО са ученици от ХІ-ти и XII-ти клас на професионалните гимназии по икономика и професионални гимназии с икономически специалности. В първи кръг на състезанието/тест на английски език/ от ПГИТ се включиха 27 ученика от спец. „Икономическа информатика“ 11-ти клас и спец.“Оперативно счетоводство“-12-ти клас. До втори кръг бяха допуснати петима ученика, които представиха своята бизнес идея в есе на английски език.

На финала на състезанието - Бизнес в България /изготвяне и защита на презентация на английски език за разработване на бизнес в населено място в България/ участва ученичката Лиляна Апостолова от 11-ти клас, специалност „Икономическа информатика“.

Класиралите се ученици  от 1 до 18 място от България   се разделиха на лотариен принцип на 9 екипа. Всеки екип изтегли плик с  населеното място в България, където екипът  има за задача да развие бизнес. Средствата, с които всеки отбор разполага за стартирането на новото предприятие са в размер на 100 000 лв., получени като наследство. Отборът с нашата сътезателка зае четвърто място и бе награден със сертификати.

Състезанието оправда  целите си:

-  Прилагане на практика познанията по английски език, както и стимулиране на учениците да усвояват и използват икономическа терминология на английски език.

- Мотивиране на учениците да излагат идеите си на английски език и да ги аргументират.

- Предоставяне на възможност за творческа изява на ученици със задълбочени познания по английски език и формирани практически умения в областта на предприемачеството.

- Засилване мотивацията на учениците от професионалните гимназии в страната за пълноценно усвояване на учебното съдържание по икономическите предмети и нагласа за продължаващо и самостоятелно учене чрез стимулиране на състезателното начало.

- Стимулиране на иновативността, креативността и екипната работа на учениците.

- Насърчаване развитието на предприемаческа култура и предприемаческо поведение.

- Мотивиране на учениците и техните учители за повишаване качеството на образователния процес в училищата.

- Развиване на сътрудничеството между професионалните гимназии и бизнеса и между професионалните гимназии и висшите учебни заведения.

 

 Сн.Похлупкова-пом.директор

ПГИТ "Алеко Константинов"

Коментари

Браво на децата, супер инициатива

#1 васил111 в Петък, 29 април 2016 12:42

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени