Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Богата фолклорна програма в десетия ден на Велинградските празници

11 юли 2016, Понеделник | 17:38 | прессъобщение

Богата фолклорна програма в десетия ден на Велинградските празници

Десетият ден от Велинградските празници на културата продължи отново с петия фолклорен танцов фестивал „Хоро при извора” в парк „Клептуза”, където участниците успяха да разучат автентично българско хоро, характерно за Чепинския край „Дойди, дойди либе ле„. Сред красивата и зелена природа на парк „Клептуза” велинградската ръкотворница „Армаган” показа своите творби- керамика, рисувано стъкло, дърворезба, изискана бижутерия със зодиакални камъни,които са само част от всички ръчно изработени изделия.

Програмата на празниците продължи на централния площад с участието на Детски ансамбъл за народни песни и танци „Чепинче” към ОНЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1905”. В благотворителния си концерт за изграждането на „Християнски кръст”, ансамбълът представи своя богат и разнообразен  репертоар  от песни и танци.

Гражданите и гостите на Велинград имаха удоволствието да се насладят на прекрасните изпълнения на един от най-известните в страната и чужбина Камерен състав от „101 каба гайди” и солистките- Златина Узунова, солистка на фолклорен ансамбъл „Родопа” и хор „Големите български гласове”, както и Милена Пищолска, солист на фолклорен ансамбъл „Пирин”. 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени