Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Фонтан в светлини и цветя на входа на Велинград

30 май 2014, Петък | 13:52 | прессъобщение

Ще бъде изграден нов фонтан на входа на града

Кметът на Община Велинград Иван Лебанов сключи договор с фирма „Малея“ ООД Белово за проектиране, ВиК и изграждане на фонтан на кръговото движение на входа на града. Проектът е в процес на изготвяне, а фирмата трябва да приключи фундамента в 60 дневен срок. До този момент е ясно, че фонтанът ще разполага с 5 симетрични стълба във водно корито, като средният и най-голям от тях ще бъде висок 3 и половина метра. През нощта средният воден стълб ще свети в различни цветове. Водното корито ще бъде с диаметър 7, 6 метра, а на 3 метра около него е предвидено озеленяване. Освен това, за по-силен визуален ефект, коритото ще бъде вкопано в земята, за да има видимост към всичките 5 водни стълба. Идеята на общинското ръководство е да построи и още два подобни фундамента на площад „Македония“ в квартал Чепино, както и пред паметника на Вела Пеева в Каменица. Кметът на Община Велинград Иван Лебанов заяви, че така ще покажем силата и красотата  на водата в Спа столицата на Балканите. 

Коментари

napravete pyrvo ulicite, posle milsete i za krasotata, udobstvoto e po vajno za grajdanite, ne maikaite edva da se pridvijvat s koli4kite po s4upenite trotoari, da ne govorim za kolite , i tozi paviran bulevard do koga ... tezi fontani sa napylno izlishni v tazi obstanovka

#1 в Петък, 30 май 2014 22:39

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени