Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Форум на онкоболни във Велинград

15 ноември 2009, Неделя | 23:56

Национален пациентски онкологичен форум

Туристическо знаме   В рамките на два дни - 14 и 15 ноември, в хотел "Акватоник"-Велинград се проведе Национален пациентски онкологичен форум. Темата бе "Физическата, емоционална и ментална (мисловна) чистота, като основа за добро здраве". Г-жа Адърска, председател на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания, бе поканила онкоболни, лекари и психолози от различни места на страната. Същата покана бе отправена и към жителите на Велинград.

   На този форум отново бе припомнен зеленият безплатен телефон 0800 11 202, който според думите на г-жа Адърска се е превърнал в "барометър на пациентите". Този телефон осъществява винаги така необходимата обратна връзка.

   Много интересни теми във връзка със здравето, самочувствието, храненето и поведението на онкоболния бяха изнесени на този семинар. Програмата може да видите тук:  Програма семинар онкоболни.

   Главната задача на асоциацията и провежданите от нея форуми е да се създаде такова самочувствие на пациента, че той сам да може да се справи с всичко, което зависи от него, а за другото да знае къде и как да получи помощ и съвет.

   "Всяка болест носи послание", се обърна към всички присъстващи на форума лекторката психолог Весела Драганова-Коева. "Организмът и съзнанието ни дават значи, че хармонията в нашето тяло започва да се нарушава". Тя още припомни, че решаващо при всеки болен е състоянието на духа му, вътрешната нагласа. "Първо трябва да се излекува духът, да се мобилизират неговите сили. Ние оздравяваме тогава, когато разберем, че ние сами сме отговорни за нашите болести".

Здравословни храни   Не по-малко важно е и с какво се храним. На дълго и широко г-жа Драганова говори за изключително голямата роля на храната за хармонизиране на мислите и емоциите на човека. На масата пред лекторите бяха наредени здравословни храни, плодове и зеленчуци. Лиляна Асенова от АПОЗ нагледно приготви здравословна храна, която бе дегустирана на място.

   На всички присъстващи на форума бяха раздадени информационни материали, два броя на списание "Лабиринт", издание на АПОЗ с много богата практична информация.

   Вижте акценти от първия ден на форума:

Get Adobe Flash player

Коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени