Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Фотоизложба

10 май 2011, Вторник | 23:21 | общество

Фотоизложба в памет на загиналите в Отечествената война

Откриване на изложба посветена на Отечествената войнаВ памет на загиналите във великата Отечествена война на 6-ти май във фоайето на ОНЧ "Отец Паисий 1893" бе подредена изложба от фотоси и книги за войната. Посетителите на изложбата бяха посрещнати от ученици от 10-ти "Б" клас, изучаващи руски език, с ръководител Людмила Кьосова. Те закичваха на всеки Георгиевска лентичка в оранжав и черен цвят. Тези лентички се раздават от 2005 година под девиз "Я помню, я гордюсь" от младежката организация "Наши". Цветовете по първите източници характеризират барут и огън, според други историци символизират дим и пламъци, а още по-късно цветовете стават символи на Руския герб - оранжавото символизира злато, а черното орел на златен фон. Фотоизложбата бе осъществена с съдействието на община Велинград и Руския културен център, и открита от зам. кмета Исмет Бабучи. Изложбата може да се види до 16-ти май.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени