Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Франкофонски празник

18 март 2010, Четвъртък | 22:38 | образование

Ученици от СОУ „Васил Левски” честват Деня на франкофонията

Ученици франкофони   Изучаващите френски език в СОУ „Васил Левски” (souvl-velingrad.com) с преподавател Цветанка Тошева почетоха Световния ден на франкофонията. Той се чества на 20-ти март, а периодът от 17-ти до 23-ти март е седмица на френския език. Ученици от 7-ми до 11-ти клас показаха обичта и познананията си по френски език. Днес, в 13.30 ч. в в мултимедийната зала на училището те изнесоха интересна програма. След презентация за Франция, учениците разказаха за различни известни френски градове, за исторически забележителности, за бита и културата на страната. Разбира се, не пропуснаха да споменат за прочутото френско вино, френското сирене и ястия. Проведена бе и кратка викторина като за всеки верен отговор бяха раздадени лакомства.

   Вижте кратко видео:

Get Adobe Flash player

Коментари

Дария, аз не съжалявам за отговора, съжалявам, че късно ти отговарям, трябва от сайта да сложат известния за коментарите. Общувам с чужденци толкова, колкото и с българи, понякога дори повече. Не знам защо си приела мнението ми по отрицателен начин. То е пълно с позитивизъм! Повярвай ми, на тези ученици им трябва малко, за да подобрят произношението си. Щом са положили толкова усилия да научат нещо, защо да не продължат да се усъвършенстват? Това е и моето мнение, един призив към доусъвършестване. Не знам дали ти знаеш френски, но да произнесеш "est" като "ес" е... Отделно от това някои думи като се изпуснат, изреченията звучат доста забавно. И в твоя стил - не е ли по-хубаво тези ученици да говорят и граматически правилно и да имат правилно произношение! Защо трябва да се задоволяваме с "малко". Понякога когато не произнесеш правилно думата, няма въобще да бъдеш разбран. Затова, приеми моето мнение като пожелание към усъвършенстване. Как ще възприемеш, на един хипотетичен официален празник на българския език, някой да говори така: "аз шти дам тфа!" или "Пловдив е градовете в България"?

#4 Spas в Четвъртък, 01 април 2010 10:11

Spas, съжалявам за въпроса, но ти колко пъти си общувал с чужденци? От изказването ти по- горе съдя, че явно личният ти опит не е много голям. По- скоро трябва да се радваш, че в град като Велинград, който очевидно умора за младите има нещо което се прави с идея те да научат език. Помисли реално, не е ли по- добре тези деца да имат някакви познания, с риск да не им се радват чужденците, но с възможност като излязат на вън да се разберат, от колкото никакви или твърде бегли, но с перфектно произношение.

#3 daria в Вторник, 23 март 2010 10:19

i men me ima be6e mn xubavoo =]

#2 ivka в Петък, 19 март 2010 18:09

Добре, ама на деня на франкофонията да бяхте поработили и над произношението. От опит могат да ви кажа, че чужденците повече се впечатляват от малко, но с перфектно произношение казани неща, отколкото от много но с лошо.

#1 Spas в Петък, 19 март 2010 09:39

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени