Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Гаганица в Чепино

14 март 2016, Понеделник | 11:47 | прессъобщение

Кметът д-р Костадин Коев отправи поздрав по случай Сирни Заговезни

Сирни Заговезни е празник, свързан с началото на Великия пост. Празникът се пада всяка година седем седмици преди Великден, винаги в неделя. Тази година се почете на 13-ти март. В този ден по-младите вземат прошка от по-старите, деца от родители и всеки, който иска да му се прости. Традицията повелява да бъде запален голям огън1 наречен Гаганица и всички от малки до големи да почернят лицата си за здраве.

Кметът на Община Велинград Костадин Коев почете традицията, като присъства на Гарото в квартал Чепино ( при хотел Клептуза).Той лично отправи поздрав към всички писъстващи-

„ За пореден път Велинград и всички негови жители доказвате, че уважавате и почитате българските обичаи и традиции".

Пожеланията бяха съпроводени с първото българско хоро, водено от градоначалника, а за доброто настроението на всички се погрижи фолклорният певец Янко Неделчев.

Настроението на хората беше приповдигнато и със смях, песни и хора беше отбелязан този български обичай.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени