Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Генералният консул на Турция в Пловдив посети Велинград

25 ноември 2018, Неделя | 08:32 | прессъобщение

Генералният консул на Турция в Пловдив посети Велинград

Кметът на община Велинград д-р Костадин Коев, зам.-кметът Исмаил Моллов и председателят на Общински съвет –Велинград Али Мареков се срещнаха с г-н Хюсейин Ергани, генерален консул на Турция в Пловдив и  Мехмед Али Ердем, търговско аташе на генерално консулство. 

По време на разговорите д-р Коев, благодари за визитата и  запозна гостите с природните богатствата на СПА столицата и културно-историческото наследство на общината.

Обсъдени бяха възможностите за реализация на идеи в полза на хората, бизнеса, културата и туризма. В тази връзка д-р Коев изрази силното си желание да бъдат развити малките населени места в общината, като се привлекат  инвеститори , чрез които да се отворят работни места за живущите. Районът има голям потенциал за развитие на БИО производство- картофи, гъби, горски плодове и производство на млечни продукти. За постигането на тази цел, д-р Коев е заложил и набляга първо на подобряването на инфраструктурата- смяна на водопроводи и асфалтиране на улици и пътища.

Господин Ергани от своя страна пое  ангажимент, да отиде на визита в някое от тези села, за да се прецени на място с какво може да бъде полезен, с какво би могъл да помогне и в каква насока.

Междусъседските отношения също бяха предмет на срещата.

Градоначалникът и г-н Ергани изразиха убеждението си, че трябва да се надгражда постигнатото, като се възобновят отношенията с побратимения ни град в Турция- Силиври

Поради големия и сериозен потенциал на Велинград, като международен туристически център, гостите пожелаха среща със Сружението на хотелиерите и ресторантьорите-Велинград и Западни Родопи.

Г-н Ергани  отправи предложение към община Велинград да участва във форум в Пловдив, който ще бъде организиран с помощта на двете сдружения в страната ни за българо – турски бизнес, на който да бъде представен потенциалът на региона ни.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени