Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Георги Делиев със Специална патриаршеска награда

17 май 2017, Сряда | 17:55 | прессъобщение

Георги Тодоров Делиев със Специална патриаршеска награда

Ученикът Георги Тодоров Делиев от ХIв клас на ПГГС „Христо Ботев”, Велинград, бе отличен със Специална патриаршеска награда за есето, с което участва в Националния синодален конкурс „ Възкресение Христово” – 2017г., раздел „Литература – проза”, възрастова група  IХ- ХII клас. Тържественият финал на националния конкурс се проведе на 14.05.2017г. в храм „Свети свети Кирил и Методий” в гр. София, където наградите на отличилите се в конкурса ученици бяха връчени лично от епископ Герасим – Главен секретар на Светия Синод. Поздравление към присъстващите, и най-вече  към  талантливите участници в конкурса, поднесе госпожа Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители.Някои от наградените литературни творби, между които и есето на Георги Делиев, бяха прочетени от самите победители след награждаването.

Отличените в конкурса фотографски и художествени творби бяха представени в открита изложба, която всички присъстващи имаха удоволствието да разгледат.

Активното участие на много млади хора в Националния синодален конкурс ни дава увереността, че е жива вярата на българина в устоите на християнството, а това е, което ни крепи като народ и нация!

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени