Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Орфеева вечер

12 март 2010, Петък | 22:53 | общество

Никола Гигов и Елена Хайтова представиха свои книги във Велинград

Никола Гагов и Елена Хайтова   Орфеева топлота, чистота и мъдрост завладя малката зала на ОНЧ "Васил Левски" на 11 март. Лиричният поет на Родопите, световноизвестният и всепризнат изследовател на Орфей - Никола Гигов и неговата съпруга Елена Хайтова представиха книгите си "Орфей и любовта" и "Гладиаторът Хайтов". Това не бе представяне в обикновения смисъл на думата, това бе потапяне в невероятния свят на търсенията, познанията и духа на двамата.

   "Орфей е първият, който изменя отношението на мъжа към жената. Той я възславя, измъква от тинята на битието... Няма друг човек на земното кълбо, за който са създадени 60 опери и трябва да сме горди с това", подчерта Никола Гигов, а всички присъстващи в залата бяха горди, че чуват тези въздействащи слова. "Силата на един народ се състои в способността му да опази корените си и върховете си", допълни Гигов.

   След изказването му, Елена Хайтова с прочувствените си думи доказа, че е достойна дъщеря на Николай Хайтов. В книгата "Гладиаторът Хайтов" тя пресътворява своята любов към баща си - непримиримият Хайтов с изостреното му чувство за правда и порицание. "Ако не се опазим като българи, ще се превърнем в етнически боклук за наторяване на чужди народи", припомни думите на своя баща Елена.

   Вижте част от изказванията:

Get Adobe Flash player

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени