Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

82 години от рождението на Гяуров

14 септември 2011, Сряда | 13:11 | прессъобщение

На 13-ти септември се навършиха 82 години от рождението на Николай Гяуров

На 13.09 2011 год. се навършиха 82 години от рождението на Николай Гяуров. За да почетет личността на световноизвестния оперен певец кметът Иван Лебанов и граждани на Велинград поднесоха цветя на паметника му в центъра на Велинград. След това се отправиха към Градската художествена галерия, където бе представена книгата на Михаил Алексиев „Николай Гяуров – Кралят на басите“. Презентацията на книгата уважиха кметът г-н Лебанов, представители на местния културен елит, близки и приятели на Николай Гяуров.

„За мен като кмет на Община Велинград е изключително важно съгражданите ни да опознаят отблизо личността на талантливия оперен певец, родом от Велинград. Важно е да не забравяме какви личности са родени в нашия край и да научим децата си да се гордеят с тях! За Гяуров могат да се кажат много неща, но разбира се не може да не отбележа значимостта на автора, който успя толкова точно и детайлно да опише личността на великия оперен певец. Михаил Алексиев има необходимите рутина и опит, за да „съживи“ образа на Гяуров, така че да го почувстваме по-близък от всякога.“

– отбеляза в приветствието си кметът г-н Лебанов.

Коментари

г

#2 в Петък, 16 септември 2011 20:57

Иване, не знаех ама ти си бил от града А? а, за гяуров той отдавна не ни чувстваше.

#1 в Петък, 16 септември 2011 15:02

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени