Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Красотата в една рамка

25 септември 2009, Петък | 13:18

Изложба на Нели Червенкова

Гоблен Нели Червенкова   „Гобленът е преди всичко вдъхновение” казва Нели Червенкова на своята първа самостоятелна изложба. Тя бе открита вчера, 24-ти, от 17 ч. в Художествена Галерия - Велинград и може да се види до 4-ти октомври. Ценителите на гобленото изкуство имаха възможността да се полюбуват на уникалната колекция от гоблени на талантливата велинградчанка. Любовта към гоблените у нея се поражда спонтанно преди пет години, когато решава да посвети свободното си време на нещо ново, по- различно.

   Плахо, боязливо, с трепет и с много хъс първоначалното си увлечение Нели превръща в хоби. Привличана от пейзажите, хармонията и красотата, тя сътворява много гоблени, измежду които: Мадона Феручи, Мона Лиза, Елизабет Баварска, Диви коне, Вълна, Замък в морето, Зеленият замък и др.

Нели Червенкова   Нели Червенкова притежава не само ръка на творец, но и поетична душа. За себе си тя казва:

Моят характер е добър и мек.
Аз не съм нищо друго.
Аз съм просто един земен човек.

 

Коментари

Браво на Нели!Искам да се запозная с нея.Дали ще се науча и аз да шия гоблени?

#2 Lidia в Петък, 02 октомври 2009 11:38

Поздравления за Нели!

#1 Стефка в Събота, 26 септември 2009 22:10

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени