Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Гости от Италия

27 октомври 2009, Вторник | 15:02

Гости от Италия посетиха Велинград с цел развитие на туризма

Гости Италия   От 25 до 27 октомври на посещение във Велинград беше делегация от Италинската община Кастелуново Бормида, съобщи PR-а на община Велинград Росица Пашова. Посещението е по проекта „Иновативни практики за устойчиво развитие на туризма в Белово, Велинград и Септември”. Визитата цели да се обмени опит между общините и да се разработят стратегии за развитие на туризма.

   Мауро Кониети, кметът на италианската община и директорът на „Проекти“ Джани Законе бяха измежду официалните гости, като към тях по-късно се присъедини Марчело Инарели, президент на „Европейска асциация за консултации и обучение“. Кметовете на трите Общини – Белово, Септември и Велинград, съответно Кузман Маринков, Томи Стойчев и Иван Лебанов също взеха участие в срещата.

   За историята, културата и традициите на Велинград италианските гости успяха да научат в Историечски музей Велинград, а по-късно на среща в малката зала на Общината гостите и кметовете на трите общини обсъдиха как могат да си взаимодействат за изпълнението на проекта.

   На 26 октомври в 14 ч. във хотел „Олимп“ беше проведена пресконференция за представяне на проекта. Анализ на туристическия потенциал на региона беше направен в края на срещата от Емил Захариев, представител на агенция „Рок&сие”.

Коментари

breiiiiiiii

#1 zdr в Четвъртък, 12 ноември 2009 19:36

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени