Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Коледната елха на Велинград грейна

10 декември 2016, Събота | 14:30 | прессъобщение

Коледната елха на Велинград грейна

За втора поредна година на площад „Николай Гяуров“  Коледното дръвче на Велинград грейна. Официалното запалване на светлините на празничното дръвче се превърна в традиция, както обеща  минала година кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев.

  Празничният благотворителния концерт „Коледен дар“  бе под надслов „Всички заедно да помогнем на безпомощните деца”. Той е в помощ на 4 годишната Атидже Мехмедова Джихан, която страда от Микроцефалия и се нуждае от оперативно лечение.

На събитието присъстваха кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев и тримата му заместници: г-жа Светла Томова, г-н  Атанас Палигоров и г-н  Сергей Кичиков.

Програмата бе открита от водещите Стефчо и Юлия- възпитаници от театралната школа при  ЦПЛР- ОДК Велинград  с ръководител Иванка Дебелушина. Празничният концерт  започна с Представителен младежки духов оркестър „Димитър Мечев” при НЧ „Отец Паисий-1893”. Гласовитата Мариам Маврова огласи сцената с прекрасното си изпълнение на песента „Аве Мария“ . „Хор на малките” при ЦПЛР- ОДК Велинград и гласовитите деца от ДЮВИШ „Звънче” внесоха Коледно настроение на присъстващите. Огненото момиче Дани Кирилова, стопли душите на зрителите в мразовитата вечер със своето огнено изпълнение.

„На всички граждани и гости желая мир, спокойствие, радост, много обич и по-добри дни! А вие, мили деца, да получите най-желаните подаръци! Нека светлината на празничното дърво огрее навсякъде –  в сърцата , в домовете  и в града ни!“

каза всловото си д-р Костадин Коев, като не пропусна да поздрави и българските студенти.

Преди да започне обратното броене за запалването на светлините на Коледното дръвче, Кметът Коев награди с плакет Иван Ганев, възпитаник на СУ „Кирил и Методий“. Плакетът бе връчен за героичната постъпка на Иван, като е спасил живота на дете, което си било глътнало езика и е изпаднало  в шоково състояние.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени