Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

„Хоро при извора“

14 юли 2014, Понеделник | 12:25 | прессъобщение

„Хоро при извора“ събра рекорден брой участници

Над 850 бяха танцьорите в различните групи от всички краища на България в третия по ред Фолклорен фестивал „Хоро при извора“. Велинград бе представен от танцовите  клубове  „Росица“ и „Надежда“. Откриването стартира в парка на общинска администрация, където Росица Стоицова приветства гостите, а всеки от съставите посади роза. В рамките на повече от 5 часа 40 състава от цяла България се надиграваха с танци и хора от редица фолклорни области у нас. Атрактивните костюми, носии и български традиционни ритми поддържаха настроението на площад „Николай Гяуров“  с часове, а велинградските състави бяха бурно аплодирани от всички велинградчани и гости на града ни. 

Магията на танца и българската традиция се запазват с помощта на подобни прояви, а общинска администрация, в лицето на кмета Иван Лебанов, винаги се е стараела да подпомага културата на своя регион. Доказателство за това бе и третото „Хоро при извора“,  което за пореден път показа колко родолюбиви са българите и как успяват и в най-тежките времена да пазят обичаите и традициите си живи. Община Велинград благодари на Росица Стоицова за организацията и великолепното представяне, както и на Надежда Камбурова за изпълнението на група „Надежда“.

Коментари

:) Незабравим фолклорен фестивал!

#1 Рени Нешева в Понеделник, 14 юли 2014 14:22

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени