Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Хоро на Орището

10 март 2017, Петък | 19:41 | прессъобщение

„Хоро на Орището – Традицията е жива”

На 18-ти март в гр.Велинград, Сдружение "Пролетно хоро", Дружба "Родина" и Дружество за защита на Родопите, със съдействието на кмета на Община Велинград, организират голямо „Пролетно хоро” с тазгодишно мото „Хоро на Орището – Традицията е жива”.

Във фестивала  ще вземат участие над 1500 души, от  45 фолклорни състава от цялата страна. Фестивалът  се отличава  с уникално парад- дефиле, което ще започне от Градския стадион към  центъра на кв.Каменица.

Всяка година, когато цялата земя се събужда от зимен сън,”Пролетно хоро” събира всички тези хора  точно тук, във Велинград – Спа столицата на Балканите, с една, едничка цел – да  се даде нов живот на българското  наследство чрез енергията, която се получава, хващайки се на хоро.

Фестивалът няма конкурсен характер. Неговите идеи са да се съберат хора, обичащи българското хоро на различна възраст, с различни професии и интереси, да се обмени опит, да се създадат приятелски взаимоотношения. Всяка група или клуб да покаже наученото, да изиграят хоро, характерно за региона им и по този начин още веднъж да проличи пъстротата на фолклора ни .

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени