Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Хотелиери и ресторантьори на събрание

12 декември 2009, Събота | 19:33

Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите Велинград проведе годишно събрание

Годишно събрание на хотелиери и ресторантьори   На 10 декември от 18 ч. в хотел "Макси" Сдружението на хотелиери и ресторантьори Велинград проведе своето годишно отчетно събрание за периода от 14 октомври 2008 год. до момента. Официални гости на събранието бяха Благой Рагин, председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Иван Лебанов, кмет на Велинград и зам. кмета Диана Кехайова. От общо 20 члена на дружеството, присъстваха 12. При този кворум бе даден ход на събранието с предварителен дневен ред, който в последствие бе леко променен.

   За нормалното протичане на събранието бяха избрани две комисии - Комисия по предложенията в състав В. Милушева, П. Петков, Цв. Андонова; и Комисия по преброяването - В. Юруков, В. Трифонов, Н. Янакиева. За председател на събранието беше избран Борис Голомехов, за секретар Владимир Деспотски и протоколчик Ирина Шатова.

Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите Велинград   Отчет за работата на сдружението за 2009 година изнесе Златко Златанов: "Измина една динамична, наситена със събития година на сдружението". Той още се спря на всички хубави прояви на сдружението, участието му в различни форуми по балнеология, сключени договри за взаимопомощ със Смолян, Велико Търново и Сандански. Напомни, че сдружението първо подкрепи номинацията на Белоградчишките скали. Но най-важното събитие за изминалата година е обявяването на Велинград за СПА столица на Балканите и участието на сдружението в тази церемония.

   Много рекламни клипове за Велинград са били излъчвани по БНТ, БТВ, Нова. Заслужено признание за най-добър хотел за годината получи хотел Велина, а за най-добър ресторант "Том и Нези Класик". Разбира се в доклада си Златанов отчете и пропуските на сдружението, като наблегна най-вече, че стриктно трябва да се събира курортна такса.

   След доклада се изказаха кметът на Велинград и Благой Рагин. Кметът съобщи, че в Общината има проект, според който свободни общински терени около хотелите се предоставят за паркове с единственото изискване да се изградят детски площадки, така че и жителите на града да се възползват от това. "Е, това е топ новината!", възкликна Благой Рагин относно щедростта на Общината.

   След тези вълнения Петър Пещерски прочете Финансов отчет на Контролния съвет с МОЛ Дарина Карамихайлова. При ревизията не са установени липси, банковите операции са правилни и няма нарушения, каза в заключение Петър Пещерски.

   Дневният ред бе малко видоизменен, тъй като имаше дебати относно постъпването на молби за членство в сдружението, което автоматично доведе до отмяна на избирането на нов управителен съвет. Такъв ще се избере на Общото събрание на сдружението на 22 януари 2010 от 15 ч. като допълнително ще се уточни мястото на провеждането. На събранието бяха приети пет нови члена, хотелите "Свети Спас", "Уникат", "Холидей", "Велина" и "Конна база Сивек".

 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени