Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Храна за отличници

28 октомври 2009, Сряда | 14:15

Отбелязване на деня за борба със затлъстяването при децата, ПГИТ "Алеко Константинов"

ПГИТ "Алеко Константинов" маса с ястия   Под мотото "Храна за отличници" на 27 октомври от 11:30 в двора на ПГИТ "Алеко Константинов" - Велинград бе отбелязан денят за борба със затлъстяването при децата. Дворът на училището приличаше на кулинарна приказка, в която момчета и момичета приканваха присъстващите да опитат от вкусните им специалитети, а те не бяха малко. На няколко масички бяха наредени апетитни здравословни храни, приготвени от учениците по техни рецепти. Всички тези рецепти са усърдно събрани в книжка, която учениците сами са отпечатили.

   Огретен от броколи и картофи, панирани маслини, пълнени пиперки на скара, пълнени картофи със зеленчуци, печен заек с кисело мляко, традиционната млечна супа с кротони, здравословни хлебчета с ядки, печени круши с извара и орехи, тиквеник, както и някои здравословни напитки бяха част от менюто, изложено от учениците.

   Тези храни успяха да опитат и най-малките възпитаници на ОДЗ "Фантазия", които за всички изпълниха кратка програма от песни и стихове за витамините и полезните плодове и зеленчуци. Тодорка Ланджова зададе игриви въпроси на децата, на които те отговориха с чуство за хумор и познания.

   Вижте снимки: Отбелязване на деня за борба със затлъстяването при децата, а видео тук:

Get Adobe Flash player

Коментари

супер мероприятие

#1 в Четвъртък, 29 октомври 2009 10:28

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени