Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Храни за нуждаещи се

16 септември 2012, Неделя | 19:34 | общество

Първи транш на раздаване храни за нуждаещи

От РД „Социално подпомагане“, Пазарджик съобщават, че за четвърта поредна година от интервенционните запаси на ЕС чрез поделенията на БЧК ще се раздават храни на най- нуждаещите се. За Велинград и областта пунктовете, където нуждаещите се могат да получат своите хранителни пакети са:

 

 

Пункт № 1 – ул. „Гоце Делчев” № 2, ОДК ;

Пункт № 2 – ул. „Никола Бандаков” № 35, кв. „Чепино” (Анезица) ;

с. Драгиново – ул. „Иван Лазов” № 12 ;

с. Света Петка – пл. „Лютово” (Младежкия дом) ;

с. Кръстава – ул. „Чала” № 8 (Младежкия дом).

През тази година е разширена  целевата група на имащите право на такава помощ. Освен получаващите енергийни помощи, майките (осиновителките), получавали през предходната календарна година месечни помощи за отглеждане на дете до една година и лицата с месечна добавка за отглеждане на дете с увреждания, са включени и хората, получили еднократна социална помощ през 2011 г. за задоволяване на инцидентно възникнали потребности - здравни, образователни, комунално-битови и др. Към целевата група се добавят и семейства, които са  получили през предходната календарна година еднократна целева помощ за покриване част от разходите в началото на учебната година и лицата, полагащи грижа за хора с увреждания, включени през предходната календарна година в дейност „Личен асистент” по Национална програма „Асистенти на хора с увреждания”.

Раздаването на храните ще приключи на 2 октомври.

Коментари

През първия транш всеки бенефициент, включен в програмата, ще получи срещу подпис и документ за самоличност общо 12,140 кг от 9 вида хранителни продукти: брашно - 5 кг; ориз – 1 кг; спагети – 1,5 кг; захар – 1кг, зрял фасул – 1 кг; макарони – 1,2 кг; обикновени бисквити – 0,400 кг; обикновени вафли – 0,900 кг; царевично нишесте - 0,140 кг. НЕ Е ИСТИНА, ЧЕ ТОВА СЕ СЛУЧВА В ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА С ПРЕТЕНЦИИ ЗА...... АЗИАТСКА РАБОТА!!!

#1 В-52 в Понеделник, 17 септември 2012 11:44

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени