Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

На Игнажден-полазници, изложба и концерт

21 декември 2014, Неделя | 17:10 | празник

Игнажден във Велинград

Вчерашният ден- Игнажден, бе белязан от 3 предколедни събития.  По стара традиция Исторически музей Велинград посрещна свои добри полазници-  децата от „Чепинче“ с ръководител Иван Пещерски и хореограф Аделина Пещерска и обичаната група за стари градски песни „Евредика“ от гр.Костандово , с художествен ръководител Никола Янев- Чоли. Песните и танците на полазниците създадоха приятна празнична атмосфера в залата на музея. В края на тържеството Снежана Велева бе приятно изненадана от два подаръка:  Никола Янев подари на музея календар на Духовия оркестър , а Никола Делиев- своята новоизлязла книга „Календар на издирените записани имена, дати събития и снимки на родния край Велинград“.

Следобяд, във фоайето на НЧ „Отец Паисий- 1893“ ученици от шести и седми клас от СОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ откриха изложба-базар под надслов „Вдъхновени от миналото“. Чаровната тяхна ръководителка- скулпторката Жасмина Гладийска сподели, че вече няколко месеца работи с тези деца и ги подтиква и насърчава сами да се вглеждат и усещат емоционалните мотиви от родния град , така че тяхното вдъхновение и сръчни ръце да ги доведат до краен продукт. И наистина децата бяха сътворили чудесни произведения на изкуството, на които посетителите на изложбата можеха да се порадват и закупят- пръстени, обици, колиета, картички, красиво изработени торби и др.

Финалът на вчерашния ден беше един невероятен Празничен концерт на самодейните състави към НЧ „Отец Паисий-1893“. В първата част на концерта зрителите в залата се насладиха на прекрасните изпълнения на Представителния духов оркестър „Димитър Мечев“ с ръководител Димитър Лазаров и мажоретен състав с ръководител Биляна Масларова. Последваха изпълнения на руско трио от сдружение ”Славяне”-гр.Велинград–Ирина Байрактарова,Марина Чолакова и Ирина Балабанова, група „Велина“ с ръководител Иван Казалиев, талантите от ВГ „Караоке“ с ръководител Юлиана Ковачева и др. Концертът завърши с изпълнения на Смесен хор “Николай Гяуров” към НЧ “Отец Паисий – 1893″с диригент  Момчил Томов и вълнуващото появяване на сцената на добрия дядо Коледа.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени