Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Каменчани, да поработим

06 февруари 2010, Събота | 21:40 | общество, организации

Призив на ИК "Да поработим за Велинград" към жителите на кв. Каменица

Иван Лебанов и София Ключкова   На 04 февруари 2010 год. от 17:30 в ОНЧ "Васил Левски" се състоя среща на местния инициативен комитет "Да поработим за Велинград" с граждани и представители на Община Велинград, съобщи Росица Пашова, PR на Общината. Целта на събитието бе с общи усилия всички страни да се включат в отремонтирането, възстановяването на обекти в кв. Каменица, както и почистването на квартала преди началото на летния туристически сезон.

   По покана на София Ключкова, председател на ИК "Да поработим за Велинград", на място присъстваха кметът Иван Лебанов и неговият екип, както и общинският съветник Екатерина Каферинова. От ПГГС "Христо Ботев" (pggs.info) присъстваха зам. директорката Надежда Ганчева с екип ученици, които заявиха своята готовност да участват в озеленяването и други видове дейности. На място те връчиха специална покана-известие на София Ключкова за провеждане на открит урок по екология с мото "Гората и нашето бъдеще". Поканата, разбира се, бе отправена и към всички, които желаят да присъстват на този открит урок на 10 февруари 2010 в 11:30 ч. в Художествената Галерия (Къщата на Баба Цвета).

   Създадени са комисии и работни групи от комитета, които да следят за състоянието на квартала и които ще работят по зададени задачи. От инициативния комитет споделиха, че очакват с общи усилия да се промени състоянието на минералните извори на територията на кв. "Каменица".

   Основна тяхна цел е да се постигне екологично чиста среда за посрещането на туристите през летния сезон. Ще бъдат отремонтирани мостове, ще бъде подменена маркировката за "Бялата скала", ще бъдат подменени тротоарни плочи. Стремежът им е да бъдат озеленени и зацветени повече площи в квартала за повишаване на привлекателността му. Всички задачи трябва да бъдат извършени до месец юни тази година.

   Работата на комисиите е да подновят, почистят, приведат в ред и т.н. различни места в квартал "Каменица" и околностите, които представляват "грозна гледка". Такива обекти например са дерето и трафопостът при извор "Власа", чешмичката под местност "Гергевана", гробищният парк, паркът на "Сярна баня", минералният извор "Мизинка", трафопостът при "Финансовото", парк "Гергевана", площад "Каменица", "Орището", "Последна спирка", параклис "Свети Никола", площад "Читалище", мостчето пред "Каприз", площад "Кална Баня"

    Кметът Лебанов заяви, че през последните години са извършени много дейности по благоустрояването на целия град, което продължава и днес. Той изрази задоволството си, че много от неприятните гледки вече не са факт. В момента се мисли в посока възстановяването на водоема в местност "Гергевана". „Ще направим възможното и невъзможното това да стане факт“ – заяви кметът на Общината Иван Лебанов. Освен това той съобщи на съгражданите си, че в момента се изготвят и указателни табели на български и английски език и изрази готовността си да подпомага инициативността на жителите на  курортния град.

Коментари

G-JO KLU4KOVA,KAKVO E TOVA DA PORABOTIM ZA VELINGRAD?DRUJESTVO LI E,PARTIQ LI E,CDRUJENIE LI E?LI4NO AZ NE ZNAM DALI IMA NQKAKVI 4LENOVE OSVEN TEBE I FOTOGRAFKATA TI,4E SE BWRKATE TAM KWDETO NE VI E RABOTATA.ZA6TO NE PORABOTIHTE ZA VELINGRAD PRI UPRAVLENIETO NA DRUGITE KMETOVE,A SE RAZRABOTIHTE SEGA?ZA6TOTO DRUGITE OSVEN DA KRADAT NI6TO DRUGO NE PRAVEHA!SEGA KOGATO DOIDE 4ITAV KMET TI SI PRIPISVA6 NEGOVITE ZASLUGI ZA SVOQ SMETKA.NE ZABLUJDAVAI HORATA,4E SI GOLEMIQ PATRIOT,ZA6TOTO TE NE SA PROSTI,ZA DA VIDQT KAK GONI6 SVOITE INTERESI I SI PODLOGA NA IZVESTNITE A.G.,A.D,F.B.P......KATA [PSEVDO BIZNESMENI]SEDNI SI NA STARIA ZADNIK I SI GLEDAI PENSIATA-NEDEI DA PRE4I6 NA HORATA,KOITO NAISTINA ISKAT DA NAPRAVQT NE6TO V TOZI GRAD!

#3 IZOLDA в Понеделник, 05 юли 2010 00:20

Pogelavam na g-ga Kly4kova da si gleda drav4etata i da ne se barka v obrazovanieto ,za6toto tia otdavna e dale4e ot nego!Neka dava akal samo na detskite dradinki !Drygade ne moge ,i da iska!Ako ne6to ne i e iasno da se obarne kam po kompetentni !

#2 Abrikort в Понеделник, 08 февруари 2010 20:55

Много добре са се събрали и са си назначили задачи, но не знам колко реалистично е да се вярва, че всички тези неща могат да се направят до началото на туристическия сезон или въобще дали ще могат да се направят. Все пак пожелавам успех!

#1 Spas в Неделя, 07 февруари 2010 18:29

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени