Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Мойте студентски години

19 май 2010, Сряда | 21:51 | култура

Илия Джаров представи книгата си в СОУ "Васил Левски"

Емил Моллов и Илия ДжаровУчениците от СОУ "Васил Левски" днес, 19 май 2010 год., имаха възможност да се запознаят с един истински творец и известен педогог от Пазарджишкия край - Илия Джаров. Пред ученици, учители и граждани, събрани в конферентната зала на СОУ "Васил Левски" той представи книгата си "Мойте студентски години". С много трепет и вълнение от докосването си до духовната атмосфера на Алма матер, Илия Джаров е подредил своите очерци, в които разказва за преподавателите си, асистенти и студенти за периода 1958-1963 година, когато е следвал в Софийския университет.

Аз, техният студент, искам да разкажа за живота на своите състуденти, за своите асистенти, за своите преподаватели така, както ги е видяло едно момче на 21 години, оставило брадвата и триона в Горското стопанство Беслет и отишло да учи в Софийския държавен университет.

Със своята тънка проникновеност, душевната си дълбочина, Илия Джаров разказва за академик Владимир Георгиев, професорите Петър Динеков, Любомир Андрейчин, Панталей Зарев, Георги Цанев, прави ни съпричастни на неговите студентски преживявания, поетични вечери, студентски бригади, стремеж към научни върхове.

Надявам се, много силно се надявам, че онези, които прочетат книгата, ще получат достатъчно знания за това, което се интересуват, за езикознанието, за литературата, за подемите на българските учени, за техните последователи. Надявам се, че тази книга може да бъде полезна.

Get Adobe Flash player

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени