Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Велинград отбеляза Илинден с обновен заслон и параклис

20 юли 2017, Четвъртък | 18:04 | прессъобщение

Честване на празника Илинден с обновен заслон и параклис

Българската православна църква почита днес паметта на Свети пророк Илия. Църковният празник е наречен от народа Илинден.

Във Велинград  той бе отбелязан с тържествена литургия,  отслужена от отец Ангел  в църквата „Свети Георги” в кв. Чепино, на параклиса „Св. Пророк Илия” и на параклиса "Свети Илия" на Елин връх, където бе раздаден и курбан за здраве и берекет. Кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев уважи празника, поздрави всички граждани и гости, като им пожела здраве и благополучие.

Голямо бе задоволството на гражданите от присъствието му сред тях.

По инициатива на кмета на Община Велинград д-р Костадин Коев и дружество „Туристи ветерани”-Велинград, пътя до параклиса „Св. Пророк Илия” над езеро Клептуза бе почистен, а местността около него облагородена.

Два месеца служители от отдел „Инспекторат” към община Велинград и туристите ветерани, положиха огромни усилия за възстановяването на стария и рушащ се заслон, като на негово място бе построен нов с пейки и маси, а самият параклис почистен и отремонтиран.

Идеята на кмета Коев е това свято място  да стане по-приятно и приветливо за посетителите, а хората, които идват да честват този прекрасен празник, да има къде да отседнат.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени