Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Информация от РИОСВ

21 юли 2016, Четвъртък | 16:13 | общество

Информация от РИОСВ

РИОСВ напомня на операторите на бензиностанции, че до края на тази година трябва да ги оборудват с нови системи за улавяне на бензиновите пари

До края на 2016 г. операторите на съществуващи бензиностанции трябва да ги оборудват със система за ефективно улавяне на бензиновите пари при зареждане на автомобили. Това е разписано в Наредба №16 за ограничаване емисиите на летливи органични съединения при съхранение, товарене или разтоварване и превоз на бензини. Ефективността на улавяне на бензиновите пари при зареждане на автомобили трябва да е най-малко 85%, за което операторите на обектите трябва да се сертифицират за съответствие с европейски или национални технически стандарти. Въведени са изисквания и за съотношението бензин – пари при прехвърлянето на горивата.

В териториалния обхват на РИОСВ-Пазарджик общият брой на бензиностанциите е 108. До 31 декември 2016 г. всички обекти трябва да бъдат оборудвани със системи, отговарящи на втори етап на улавянето на бензиновите пари. Лицата, неизпълнили 
новите изисквания на наредбата се наказват с глоба от 2000 до 10 000 лв. - за физически лица или имуществена санкция от 5000 до 20 000 лв. за юридически лица.

 

РИОСВ приканва общините от област Пазарджик да се регистрират за участие в Европейската седмица на мобилността

 

Регистрацията за подкрепа и участие в Европейската седмица на мобилността, която се провежда всяка година от 16 до 22 септември, вече е отворена.

През 2016 г. фокусът е върху темата "Интелигентно и устойчиво придвижване - инвестиция за Европа", с акцент върху мотото "Интелигентно придвижване. Силна икономика."
Европейската комисия предоставя възможност на всички заинтересовани страни да се включат в кампанията, като регистрират свои проекти или практики, насочени към устойчивото придвижване на пътя. За участие в кампанията е необходимо да се направи регистрация на населеното място на интернет-страницата    http://www.moew.government.bg/?show=campaigns&cid=78. Там има подробна информация за кампанията, както и помощни материали за нея.
Европейската седмица на мобилността е годишна кампания за устойчива градска мобилност, организирана от Европейския организационен секретариат с политическата и финансовата подкрепа на ГД"Околна среда" и ГД "Транспорт" на Европейската комисия. Целта на кампанията е да окуражи европейските местни власти да въведат и популяризират мерките за устойчив транспорт и да се поканят гражданите да се възползват от алтернативите на автомобила.

 РИОСВ – Пазарджик приканва общините от област Пазарджик да се регистрират за участие в Европейската седмица на мобилността 2016г.

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени