Велинград e спа столицата на Балканите. Всичко за Велинград ще откриете тук - Новини и личности от Велинград, бизнес и туризъм...

Информация от РИОСВ за пътни проверки

07 юни 2016, Вторник | 16:58 | общество

През май РИОСВ предприе масирани проверки за чистотата на републиканската и общинските пътни мрежи в региона

 

През м. май експерти на РИОСВ извършиха проверки за наличие на отпадъци по републиканските и общински пътища в област Пазарджик. Проверките са разпоредени от МОСВ с цел защита на околната среда и човешкото здраве.

Законът за управление на отпадъците вменява на собствениците на пътища задължения за почистването им. В тази връзка през април РИОСВ уведоми кметовете на всички общини и Областното пътно управление в Пазарджик да извършат проверки за наличие на нерегламентирани сметища или замърсявания с отпадъци по репуб- канските, общинските пътища и в прилежащите територии и ако има такива, да организират почистването им. До края на месец май Областно пътно управление – Пазарджик извърши почистване на земното платно, пътните съоръжения и крайпътните площадки за отдих на общо 100 км. републикански пътища в региона. На АМ „Тракия“ се извършва почистване всеки петък на два паркинга и е поставен контейнер за отпадъци. По пътя София – Пловдив са разположени 11 контейнера за отпадъци, които се почистват при напълване.   

 

Експертите на РИОСВ извършиха през м. май 26 проверки на общинската и републиканска пътни мрежи на територията на 12-те общини. Не са констатирани замърсявания в проверените участъци, както и нерегламентирани сметища в съседни на пътната мрежа терени в общините Пещера, Септември, Стрелча, Сърница, Ракитово и Лесичово. В останалите общини кметовете изпълниха в указания срок 11 предписанията на РИОСВ за почистване на установени замърсявания. В резултат на контролната дейност са ликвидирани четири нерегламентирани сметища и замърсявания със строителни, битови и отпадъци от опаковки на територията на общините Батак, Белово, Брацигово, Велинград, Панагюрище и Пазарджик.  Отпадъците са извозени на общинските депа.

 

Коментари

Няма коментари

Изпратете коментар.

Вашето име (псевдоним):

:):Dlol  :(:<  huh  thumbdownthumbup  c

Вашият имейл:

 Екипът на Градвелин.ком си запазва правото да изтрива коментари по собствена преценка. При неточности в публикациите, моля информирайте ни по скайп или имейл.

Най-коментирани новини през последния месец:


01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00

01 януари 1970 | 02:00
 

Тази страница е защитена от Закона за авторско право и сродните му права. Никоя част от тази страница не може да бъде използвана под какъвто и да е начин без изричното, писмено съгласие на авторите.

© 2009-2010 - Gradvelin.com - Велинградска медийна и информационна агенция - Всички права запазени